europska liga

Totalni krah Dinamovih europskih protivnika; Anderlecht i Fenerbahče tonu sve dublje

29.10.2018 u 15:38

Bionic
Reading

Philip Cocu neće se po dobrome sjećati proteklog vikenda, Nizozemac je nakon novog poraza 'odletio' s klupe turskog velikana Fenerbahčea...

U Turskoj je 10. prvenstveno kolo bilo prepuno iznenađenja. Prvo je Galatasaray u nedjelju izgubio 2:0 na gostovanju kod Yeni Malatyaspora, a onda je - više ili manje očekivano - novi kiks doživio posrnuli Fenerbahče.

Momčad koja je s Dinamom u skupini Europske lige i koja je na Maksimiru poražena 4:1 nikako da se izvuče iz teške rezultatske krize. Novi je poraz, a Fener je na svom terenu izgubio od Ankaragucua 3:1, konačno bio koban za trenera Philipa Cocua koji od samog početka sezone živi opasno.

Fenerbahče je nanizao tri remija i dva poraza, u 10 prvenstvenih utakmica ima dvije pobjede, tri remija i čak pet poraza, uz tek devet osvojenih bodova te je u zoni ispadanja! Zdrava logika govori kako je Cocu već odavno morao dobiti otkaz, no izdržao je Nizozemac neočekivano dugo.

Kako god bilo, Fener je na prekretnici, a u Europskoj ligi s Dinamom igra u 5. kolu, 29. studenog.

  • +14
NK Dinamo - Fenerbahče, 1. kolo Europske lige Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

U isto je vrijeme kiksao i Anderlecht u belgijskom prvenstvu. Izgubio je na gostovanju kod slabašnog AS Eupena 2:1. Bio je to treći prvenstveni poraz Anderlechta koji je odigrao lošu utakmicu. Gubio je 2:0 već u 31. minuti utakmice, a poraz je ublažio hrvatski reprezentativac Ivan Santini golom u 79. minuti.

Dinamo s Anderlechtom u Europskoj ligi igra u posljednjem kolu, na Maksimiru 13. prosinca.

  • +9
Anderlecht - Dinamo, 2. kolo Europske lige, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: JASPER JACOBS

Sljedeći protivnik 'modrih' u Europi, slovački Spartak iz Trnave 'poskliznuo' se u gostima kod Zlate Moravce, pretposljednje momčadi na prvenstvenoj ljestvici. Odigrao je Spartak 1:1, oba su gola pala iz jedanaesteraca.

Slovaci gostuju na Maksimiru već 8. studenog.

  • +5
Europska liga - 3. kolo, Spartak Trnava - Dinamo Zagreb, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo? Nanizala je momčad Nenada Bjelice 11 utakmica bez poraza u svim natjecanjima, od toga je na posljednjih pet utakmica pobijedila uz gol-razliku 13:2.