niske strasti

Totalni kaos u francuskoj reprezentaciji; sve je najgore isplivalo u žestokoj svađi između igrača, a onda se u sve upetljala i majka jednog od njih

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 30.06.2021 14:39
  • Objavljeno 30.06.2021 u 14:10
Bionic
Reading

Francuzi su se raspali nakon poraza u osmini finala Eura od Švicarske. Blago rečeno, 'tricolori' su u totalnom kaosu nakon ispadanja s Europskog prvenstva na kojem su kao aktualni svjetski prvaci bili najveći favoriti. Atmosfera među igračima u svlačionici već je neko vrijeme kaotična, a sada je doslovno eksplodirala sva nakupljena negativa

Ispali su Francuzi već u osmini finala Eura, u ponedjeljak su ih šokirali Švicarci koji su nakon boljeg izvođenja penala kući poslali aktualne svjetske prvake i do tada prve favorite ovog Europskog prvenstva.

Istina je da 'tricolori' nisu imali dobru atmosferu u momčadi, svlačionica je već neko vrijeme podijeljena na rasnoj osnovi, sve se glasnije i češće u medijima moglo čuti kako su se tamnoputi i bijeli reprezentativci jednostavno razišli u klanove koji su međusobno 'na ratnoj nozi'.

A sve najgore od toga isplivalo je na površinu nakon poraza od Švicaraca. Izbornik Didier Deschamps očigledno više ne kontrolira svlačionicu, neki su se igrači otvoreno pobunili. Tako je Kingsley Coman gotovo sat vremena odbijao izaći iz igre iako je bio načet ozljedom i Deschamps ga je želio zamijeniti. Coman se otvoreno usprotivio izbornikovim naredbama, a na njegovu je stranu otvoreno stao i Paul Pogba koji se također sukobio s Deschampsom.

No, sukob Pogbe i Deschampsa inicirao je Adrien Rabiot koji je optužio Pogbu kao izravnog krivca za jedan od golova koje je zabila Švicarska. Na terenu su se Rabiot i Pogba gadno posvađali, situaciju je pokušao primiriti Deschamps, ali bezuspješno.

Nakon svega je došla katastrofa u raspucavanju penala. Francuzi su ispali jer je Kylian Mbappe u posljednjoj seriji loše pucao te mu je švicarski golman Sommer lako obranio odlučujući šut.

A onda je sve eksplodiralo u ložama stadiona u Bukureštu jer je nakon svega poludjela majka Adriena Rabiota, Veronique. Prvo je napala roditelje Kyliana Mbappea.

  • +11
Francuska - Švicarska, osmina finala, Euro 2021. Izvor: EPA / Autor: Robert Ghement / POOL

'Može ga biti sram. Pucao je više nego očajno za igrača njegove kvalitete. Pucao je prelagano. Nadam se da ćete ga naučiti pameti i zato što je previše arogantan', sipala je ljutita Veronique u trenucima dok je Mbappeoma majka Rachel grcala u suzama zbog tog promašaja.

No, Veronique Rabiot tu se nije zaustavila. Imala je još ponešto za reći obiteljima francuskih reprezentativaca, ponajprije Mathiasu i Florentinu Pogbi, starijoj braći Paula Pogbe koji su sjedili red iza nje. Njima je prigovarala zato jer je Paul izgubio loptu nakon čega je Švicarska zabila za smanjene vodstva 'tricolora' 3:2.

Predstavnici medija koji su se našli u blizini tvrde kako je Veronique Rabiot na divljala punih dvadesetak minuta, a onda se okomila i na njih zamjerivši im da svojim pristranim tekstovima 'štite bahatog i arogantnog Mbappea' te kako su 'previše popustivlji i nekritični prema Pogbi'.

U isto se vrijeme u svlačionici 'tricolora' događala drama, navodno su se igrači međusobno verbalno obračunali, u glasnoj su svađi padale teške riječi, optužujući jedni druge za poraz i ispadanje s Eura. Izbornik Deschamps? Oni koji su bilo tamo tvrde da se isprva držao sa strane, a potom je samo nestao iz vidokruga.