sve se urušilo

Totalni kaos u Barceloni dobio novi epilog; već su pronašli novog trenera koji je za neke iznenađenje, ali Messi je rekao predsjedniku da odmah odlazi iz kluba

17.08.2020 u 11:45

Bionic
Reading

Po svemu sudeći nizozemski nogometni stručnjak Ronald Koeman (57) bit će novi trener španjolskog velikana Barcelone uzdrmanog nakon katastrofalnog poraza od Bayerna (2:8) u četvrtfinalu Lige prvaka.

Prema pisanju španjolskih listova Quiquea Setiena, koji broji svoje posljednje sate na Camp Nou, naslijedit će izbornik nizozemske reprezentacije. Za mnoge analitičare taj izbor je iznenađenje...

Koeman ima ugovor s nizozemskim nogometnim savezom, međutim ima i klauzulu po kojoj može napustiti 'oranje' ukoliko stigne ponuda iz Barcelone.

>> Razočarani Leo Messi već je donio odluku kamo odlazi ako za koji dan napusti Barcelonu, a doznaje se i zašto je odabrao baš taj klub

Nizozemac je legenda kluba, strijelac čuvenog gola protiv Sampdorije, za prvi trofej Katalonaca u Ligi prvaka 1992. godine. Koeman je šest godina igrao za Barcelonu, a na Camp Nou je bio i na počecima svog trenerskog puta kao pomoćnik Luisu van Gaalu.

Međutim, više od mogućeg Koemanovog dolaska, odjeknula je vijest brazilskog novinara Marcela Bechlera koji tvrdi da je Lionel Messi odlučio napustiti Barcelonu već ovoga ljeta. Bechler je prvi objavio kako Brazilac Neymar seli u PSG, a sada tvrdi kako argentinski nogometni majstor želi napustiti Barcelonu. Tko zna, možda se se nadali kako će dolazak Ronalda Koemana na mjesto trenera promjeniti njegovu odluku, a dobili su poruku kako 'je odlučio otići iz kluba.' Kaos je mala riječ...

Već ranije smo pisali kako Messi želi otići odmah. Naime, Messi je već dugo vremena u svađi s Barceloninim čelnicima, prije svih sa sportskim direktorom Ericom Abidalom te predsjednikom Josepom Bartomeuom i navodno mu je dosta svega.

Dio španjolskih medija navodi kako bi jedan od najboljih nogometaša svih vremena, koji je cijelu svoju profesionalnu karijeru proveo u jednom od najvećih klubova, mogao bi postati dostupan u najčudnijem ljetu ikad.

Već su počela nagađanja gdje bi Messi mogao nastaviti karijeru, a kao moguće nove destinacije spominju se Manchester City, PSG, Manchester United i Inter.

U Cityju bi se ponovo spojio s Pepeom Guardiolom (navodno su se već čuli telefonski i sve dogovrili!), dok bi u PSG bi zaigrao s Neymarom i Mbappeom, stvorivši jedan od najboljih napada ikad. United možda na terenu nema moć kao ranije, no još uvijek je to jedan od najvećih sportskih brendova na svijetu, dok bi prelaskom u Inter ponovo oživio suparništvo s Portugalcem Cristianom Ronaldom koji igra u Juventusu.

  • +18
Barcelona - Bayern (četvrtfinale Lige prvaka 2019/20) Izvor: EPA / Autor: Rafael Marchante / POOL