Ako je ovo točno…

Totalna pomutanja u Ruskom nogometnom savezu; nekoliko ljudi iz reprezentacije dobilo poziv i mora u rat u Ukrajinu!

25.09.2022 u 12:19

Bionic
Reading

Poprilično brzo medijima se proširila pomalo vnevjerojatna priča vezana uz mobilizaciju vojno sposobnih muškaraca, a vezana je uz dogovorenu prijateljsku nogometnu utakmicu reprezentacija Rusije i Bosne i Hercegovine

Od prije je poznato kako je dosta prašine podigla vijest kako bi se u Sankt Petersburgu 19. studenog trebala odigrati prijateljska nogometna utakmica reprezentacija Rusije i Bosne i Hercegovine.

Mnogi su se tada upitali u kojem bi sastavu uopće selekcija BiH mogla nastupiti jer poznato je kako je Rusija zbog invazije na Ukrajinu pod sankcijama. I taj potez čelnika Nogometnog saveza BiH u prvi tren nikome nije bio jasan. Zašto su pristali prihvatiti poziv za utakmicu protiv reprezentacije koja je nedavno izbačena i iz kvalifikacija za Euro 2024.

A sada je, nakon vijesti o mobilizaciju vojno sposobnih muškaraca u Rusiji, upitno hoće li do te utakmice uopće doći.

Kako se doznaje djelomična mobilizacija vojno sposobnih muškaraca u Rusiji zahvatila je i neke sportaše među kojima ima i nogometaša.

Kako izvještavaju novinari ruskog sportskog dnevnika 'Sport Express' navodno su pozive za mobilizaciju dobili i neki zaposlenici Ruskog nogometnog saveza uključujući službenog odvjetnika, zatim fizioterapeuta, te nekoliko osoba zaduženih za organizaciju utakmica. Malo je reći kako je u Savezu i oko njega nastala totalna pomutanja.

Zasad na popisu za mobilizaciju zbog tzv. 'specijalne operacije u Ukrajini' nema profesionalnih sportaša, ali već ova informacija dovoljno govori kako dogovorena prijateljska utakmica nema nikakvog smisla.

Ako se ova šokantna informacija pokaže točnom jasno je kako će velik broj muškaraca, što se već događa, pokušati na neko vrijeme napustiti Rusiju. Očito više nitko nije siguran da mu neće doći poziv, pogotovo ako predsjednik Rusije Vladimir Putin naredi novi val mobilizacije.