propali projekt

Totalna panika u Parizu; šeik diže ruke od PSG-a i svoje će milijune preusmjeriti u Italiju

02.05.2019 u 13:21

Bionic
Reading

Grupacija Qatar Sports Investments (QSI) kupila je PSG 2011. godine i od tada je u klub uloženo više od milijardu i pol eura! Parižani su u tom vremenu uspjeli osvojiti pet naslova prvaka, uzeli su i četiri Kupa, pet Liga kupova i šest Superkupova. No, katarske šeike ne zanimaju domaći trofeji, a PSG u Ligi prvaka - bez obzira na uložene milijarde - nije bio ni blizu trijumfa

Katarski šeik Tamim bin Hamad Al-Than, vlasnik grupacije Qatar Sports Investments (QSI) koja je vlasnik PSG-a, ozbiljno razmišlja o drastičnom smanjenju ulaganja u francuski klub, piše Le Parisien.

'Emir od Katara je svjestan kritika koje i on osobno doživljava zbog PSG-a. Misli da to nije pošteno i da šteti njegovom ugledu. Ozbiljno razmišlja da zbog toga ograniči ulaganja u klub, a odluka će mu biti još i lakša zbog nedostatka rezultata u Europi', donosi Le Parisien.

Ne treba ni isticati kako je u Parizu i posebno na Parku prinčeva zavladala panika. Šok i nevjerica u redovima francuskog velikana zasigurno će se odraziti i na igrama momčadi do kraja sezone, no problema neće biti jer je PSG već osigurao naslov prvaka. Ljeto bi na Parku prinčeva moglo biti burno, ako šeici 'zavrnu pipu' sigurno će se na transfer listi naći dobar dio aktualne momčadi PSG-a.

Emir Tamim bin Hamad Al-Thani navodno se odlučio na ogromne promjene unutar momčadi, a posebno će ih biti u klupskom čelništvu. Tako bi otkaze mogli dobiti predsjednik Nasser Al-Khelaifi, sportski direktor Antero Henrique, ali i trener Thomas Tuchel. Razlog su skromni rezultati bez obzira na milijunska ulaganja i gazda to više jednostavno ne želi trpjeti.

  • +4
PSG - Manchester United; Liga prvaka; 6.3.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Koliko je loše? Recimo to ovako - od 2011. godine u PSG je 'ulupano' više od milijardu i pol eura! U Europi, konkretno Ligi prvaka, PSG nije napravio ništa, bez obzira na to što su na Park prinčeva tijekom proteklih godina stigli Neymar (222 milijuna eura), Kylian Mbappe (180 milijuna eura), Julian Draxler (42 milijuna eura), Angel Di Maria (63 milijuna eura), David Luiz (50 milijuna eura), Edinson Cavani (64 milijuna eura), Zlatan Ibrahimović (21 milijun eura), Thiago Silva (42 milijuna eura)...

Priči je očito kraj, pa su i u Francuskoj zabrinuti jer je PSG samo prošle godine u državni proračun uplatio čak 169 milijuna eura poreza. Sada bi preko noći mogli ostati bez te svote.

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, Tamim bin Hamad Al-Thani svoje će milijarde ulagati u novi klub. Već je 'naciljao' i odabrao, čeka se samo realizacija kupovine. Katarski emir odlučio je kupiti Romu i svoje će novo nogometno carstvo pokušati izgraditi na Apeninskom poluotoku, u 'vječnom gradu'.

Roma odgovara svim kriterijima katarskih šeika, nalazi se u europskoj metropoli, sam Rim je ogromna turistička destinacija, što jamči stalan prihod uz velika ulaganja koja su planirana. Uz to, Roma želi graditi novi stadion, pa katarski investitori i tu vide priliku za svoja ulaganja, a ne treba smetnuti s uma kako je Qatar Airway već neko vrijeme jedan od najizdašnijih sponzora 'vučice'...

  • +12
Francuski nogometaš Kylian Mbappe Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I tako, u Parizu je zavladala panika koja bi se ubrzo, ako se ovi planovi ostvare, mogla 'okrenuti' u apatiju. S druge strane, u Rimu se već polagano sprema slavlje, katarske milijarde eura iz dana u dan sve su bliže i sve su opipljivije.