PROŠAO I LIVERPOOL

Torres zabio dva gola i oduševio navijače

18.03.2012 u 19:39

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola drugi su polufinalisti engleskog FA Cupa. To su izborili pobjedom 2-1, u utakmici igranoj na Anfieldu, protiv Stoke Cityja. Prije njih novi nastup na Wembleyju izborio je i Chelsea koji je uz povratničku partiju Fernanda Torresa svladao Leicester

Mreže su u Liverpoolu prvih 20-ak minuta mirovale, a onda je Luis Suarez postigao prekrasan pogodak. Urugvajac je u 23. minuti prvog dijela zabio za vodstvo Liverpoola gromovitim udarcem u sami donji desni kut Stokeova gola s otprilike 22 metra. Vodstvo je, doduše, trajalo svega tri minute.

Nakon manje od 180 sekundi od primljenog gola, Stoke je uzvratio preko Petera Croucha, bivšeg igrača 'redsa'. Bio je to prvi pogodak Croucha svome bivšem klubu u jubilarnom 10. nastupu protiv istog. Zabio je visoki Englez svojim najjačim oružjem - glavom.

S rezultatom 1-1 se otišlo na predah, a onda je u nastavku Stewart Downing zabio svoj drugi pogodak za Liverpool. Igrala se 57. minuta utakmice kada je 27-godišnji Englez donio 'redsima', pokazalo se na kraju, plasman u polufinale FA Cupa. S nekih 18 metara Downing je proparao mrežu gostiju. Zanimljivo, i prvi je pogodak za Liverpool Downing postigao u FA Cupu (Oldham 5-1).

Drugom utakmicom dominirao je Fernando Torres koji je nakon 1541 minute, odnosno 25 sati i 41 minute, konačno zatresao suparnički mrežu. Pojačanje Chelseaja vrijedno 50 milijuna funti je nakon postizanja svog prvog, a Chelseajevog trećeg gola na utakmici, bilo iznimno sretno, baš kao i navijači kluba koji su pogodak proslavili kao da je riječ o osvojenom naslovu prvaka Europe. Urlik Stamford Bridgea nije se utišao dobre 2-3 minute, a to je Španjolac popratio pljeskom i zahvalom. Bio je to 51. Torresov udarac prema suparničkim vratima otkako je posljednji put zabio.

Nakon što je postigao prvi u 67. za 3-0, Torres je postigao i drugi 18 minuta kasnije za 4-1. Asistent kod oba pogotka bio mu je Raul Meireles. Prije Španjolca, golove za Chelsea, u prvom poluvremenu, postigli su Gary Cahill (12) i Salomon Kalou (18). Cahill je nakon postignutog pogotka podigao dres, a na majici ispod njega je izrazio podršku Fabriceu Muambi koji je na subotnjoj utakmici Tottenhama i Boltona kolabirao i trenutačno se nalazio u kritičnom stanju. Kalou je, pak, pogotkom, uz igrača Manchester Cityja Sergija Agüera, postao jedini nogometaš s 'otoka' koji je ove sezone postigao barem jedan pogodak u Premiershipu, Carling Cupu, FA Cupu i europskom natjecanju.

Španjolac Torres je najbolju utakmicu u dresu Chelseaja zaključio asistencijom za Meirelesa u drugoj minuti sudačke nadoknade. Bio je to Portugalčev pogodak za 5-2. Golove za goste zabijali su Jermaine Beckford i Ben Marshall.

Liverpool će tako u polufinalu igrati s boljim iz susreta koji je u subotu prekinut, Tottenham-Bolton, dok će Chelsea u drugom polufinalu zaigrati protiv boljeg iz ponovljene utakmice Sunderlanda i Evertona, nakon što je prva na Goodison Parku završila 1-1.

FA Cup, četvrtfinale:

Chelsea - Leicester City 5-2 (Cahill 12, Kalou 18, Torres 67, 85, Meireles 90+2 / Beckford 78, Marshall 89)
Liverpool - Stoke City 2-1 (Suarez 23, Downing 57 / Crouch 36)

Torres je na drugi gol čekao 150 puta kraće na terenu nego na onaj prvi
Engleska FA kup
Chelsea 5 2 Leicester
Strijelci
1:0 G. Cahill (12') 2:0 S. Kalou (18')
3:0 F. Torres (67') 3:1 J. Beckford (77')
4:1 F. Torres (85') 4:2 B. Marshall (89')
5:2 R. Meireles (90')
Sastavi
P. Cech
J. Silva Bosingwa
G. Cahill
B. Ivanović (76' D. Luiz)
R. Bertrand
R. Meireles
J. Mikel
F. Torres
S. Kalou (63' M. Essien)
D. Sturridge
J. Mata (46' F. Malouda)
K. Schmeichel
P. Konchesky
W. Morgan
S. St. Ledger (63' J. Shclupp)
S. Bamba
R. Wellens (83' B. Marshall)
L. Dyer
N. Danns
D. Nugent
P. Gallagher (43' L. Peltier)
J. Beckford
Engleska FA kup
Liverpool 2 1 Stoke City
Strijelci
1:0 L. Suarez (23') 1:1 P. Crouch (26')
2:1 S. Downing (57')
Sastavi
J. Reina
J. Carragher
M. Skrtel
S. Diaz Jose Enrique
M. Kelly (89' S. Coates)
S. Gerrard
S. Downing
M. Rodríguez (61' D. Kuyt)
J. Spearing
A. Carroll
L. Suárez (89' J. Henderson)
T. Sorensen
A. Wilkinson
R. Huth
R. Shawcross
R. Shotton (61' J. Pennant)
G. Whelan
D. Whitehead (74' R. Delap)
M. Etherington (72' C. Jerome)
M. Wilson
P. Crouch
J. Walters
Žuti kartoni
M. Kelly 5'
J. Reina 27'
G. Whelan 16'
A. Wilkinson 30'
R. Shawcross 77'
M. Wilson 90'