POLUFINALE Davis CupA

Tornado u Zadru; Borna Ćorić pregazio Amerikanca i doveo Hrvatsku u vodstvo

14.09.2018 u 13:39

Bionic
Reading

Borna Ćorić je doveo Hrvatsku u vodstvo od 1-0 u polufinalu Davis Cupa u Zadru protiv SAD-a nakon što je u petak u prvom meču sa 6-4, 7-6(4), 6-3 slavio protiv Stevea Johnsona nakon nešto manje od dva i pol sata igre. Motivirani Ćorić uraganski, kao pravi tornado, pomeo je Johnsona s terena

U meču, koji se igra u Zadru pred nešto više od 5.000 gledatelja, Ćorić je lako dobio prvi set nakon 34 minuta igre sa 6-4. U drugom setu nakon 64 minuta igre i tie breaka Ćorić dovodi Hrvatsku u vodstvo od 2-0. Dominacija hrvatskog tenisača se nastavlja u trećem setu kojeg Ćorić dobija sa 6-3 poslije 48 minuta.

'Krenuo sam odlično u meč i zaista sam servirao fenomenalno tijekom cijelog meča. Taktički sam, mislim, jako dobro postavio. U drugom setu Johnson je odigrao nekoliko dobrih poena, stisnuo sam se, ali nisam htio paničariti. Osjećao sam da sam bolji', rekao je nakon meča Ćorić.

Ćorić je do sada protiv Johnsona, 30. tenisača svijeta, igrao jednom i izgubio.

Na pitanje kakav je bio teren i je li mu bilo teško igrati po zadarskoj vrućini rekao je:

'Vrućina mi nije bila problem. Što se terena tiče igrao sam na boljima, ali igrao sam i na gorima. Sigurno nije sjajan, lopta ponekad krivo odskače. Eto, i Johnsonu su neke lopte krivo odskočile…', završio je Ćorić.

Dodajmo kako drugi meč dana igra najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić čiji je suparnik debitant Frances Tiafoe, 40. na ATP ljestvici, i to će biti njihov prvi međusobni ogled.

  • +6
Prvi dan polufinalnog dvoboja Davis Cupa tenisača između Hrvatske i SAD-a: Ćorić - Johsnon Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL