UMJESTO 1.500

Torcidi za ogled s Interom samo 250 ulaznica

15.04.2009 u 09:05

Bionic
Reading

Iako je na posljednjoj utakmici pripadnika Torcide i navijača Hajduka bilo oko 1.500, za nedjeljni okršaj u Zaprešiću domaćini su gostujućim navijačima namijenili tek 250 ulaznica. Direktor Laljak to objašnjava obvezom od pet posto koliko je namijenjeno gostujućim navijačima

Pridržavajući se propozicija Udruge 1. HNL, zaprešićki Inter gostujućim je navijačima za nedjeljnu utakmicu osigurao pet posto kapaciteta, a to znači tek 250 ulaznica. Zanimljivo, prije nešto više od mjesec i pol dana, u Zaprešiću je gostujućih navijača bilo šest puta više, to jest 1.500.

'Nećemo biti na financijskom gubitku, već ćemo bolje proći nego na prošloj utakmici. Tada smo na redarsku službu potrošili 20 tisuća kuna, a vjerojatno nam još slijedi i kazna zbog događaja poslije utakmice. Njihovi navijači su nam potrgali 41 stolicu, a svaka stoji oko 150 kuna', rekao je za Jutarnji list direktor zaprešićkog kluba Branko Laljak.

Objasnio je i proceduru koja očekuje navijače Hajduka prilikom kupnje ulaznica.

'Poslali smo obavijest Hajduku da njihovi navijači mogu ulaznice kupiti u pretprodaji do subote u podne. Nakon toga se ulaznice za zapadnu tribinu neće prodavati. Dobrodošlo je 250 pripadnika Torcide, jer smo im toliko ulaznica namijenili.

Pojasnio je i kakav se scenarij očekuje ako netko od njih poželi kupiti ulaznice za preostalu, istočnu tribinu.

'Nitko s obilježjima Hajduka neće moći kupiti ulaznice za tu tribinu niti na nju ući. Na to ćemo strogo paziti, a detalje ćemo usuglasiti u srijedu na sastanku s predstavnicima policije i redarske službe. Očekujem da će naši navijači ispuniti tu glavnu tribinu i da na njoj neće biti nikakvih nereda.'