INSTANT UČINAK

Top 5 najučinkovitijih kupovina ove zime

03.03.2011 u 12:01

Bionic
Reading

Zimski je prijelazni rok donio mnogo bombastičnih kupovina i velikih transfera. Lavinu je pokrenuo prelazak Torresa u Chelsea, čime je Liverpool dobio sredstva za dovođenje Suareza i Carrola. No, nije novac uvijek jamac kvalitete

Kupiti igrača usred sezone znači pretpostaviti njegov instantni učinak, budući da su sva natjecanja u tijeku. Za ovih pet se može reći da su, svaki na svoj način, odmah ugradili svoj učinak u uspjesima svojih ekipa.

5. Andrea Ranocchia, 23, branič

Transfer: iz Genoe u Inter za 18 milijuna eura
Iako je u početnim utakmicama, u duetu s Cordobom, pokazivao i neke nesigurnosti, po povratku Lucia, Inter je u dvije utakmice ostao netaknute mreže. Čini se da mladi Talijan i Brazilac funkcioniraju besprijekorno. Osim visine i snage, Ranocchia je u nekoliko navrata pokazao da je tip braniča koji zna i iznijeti loptu.

Ranocchia zna i zabiti

4. David Luiz, 23, branič

Transfer: iz Benfice u Chelsea za 30 milijuna eura
Da nije bilo nepotrebnog prekršaja zbog kojeg je skrivio jedanaesterac protiv Fulhama, Luizov bi učinak bio gotovo besprijekoran. Ipak, kada se pogleda njegov pogodak protiv Manchestera, na kojem bi mu zavidio svaki napadač, onda je jasno kako je Chelsea u potpunosti pogodio s ovom kupovinom.

David Luiz je jako cijenjen

3. Demba Ba, 25, napadač

Transfer: iz Hoffenheima u West Ham za tri milijuna eura
Otkad je gotovo sam preokrenuo 0:3 u utakmici protiv West Bromwicha, bio je glavna napast za Liverpoolovu obranu vodeći West Ham do trijumfa rezultatom 3:1. Kada se sve uzme u obzir, ostaje potpuno nejasno zašto je Hoffenheim pustio igrač ovakve kvalitete za samo tri milijuna eura, i to usred sezone.

Demba Ba je odmah osvojio srca navijača

2. Ivan Rakitić, 22, veznjak

Transfer: iz Schalkea u Sevillu za 2,5 milijuna eura
Mora da Felix Magath osjeća barem lagano grizodušje kada vidi kako se Rakitić u tako kratkom roku nametnuo kao ključni igrač Sevillinog veznog reda. Izvodi gotovo sve prekide, asistira, postiže pogotke – ukratko, čini sve što jedan kompletan veznjak mora. Dobre su to vijesti za Sevillu, ali i za hrvatsku reprezentaciju.

Španjolci su puni hvale za Rakitića

1. Giampaolo Pazzini, 26, napadač

Transfer: iz Sampdorije u Inter za 19 milijuna eura
Već je u prvom nastupu protiv Palerma svima postalo jasno kakvo je pojačanje Inter dobio u liku Pazzinija. Ušavši u igru u drugom poluvremenu, postigao je dva pogotka i izborio jedanaesterac, omogućivši svojoj ekipi da preokrene deficit od 0:2. Sa Samuelom Eto'om se razumije kao da godinama igraju zajedno.

Pazzini je stroj za golove