KRALJ ŠESNAESTERCA

Top 5 najinzagijevskih golova

08.11.2010 u 10:14

Bionic
Reading

Vjerojatno ne postoji ljubitelj nogometa koji ne zna tko je Pippo Inzaghi i po čemu je poznat. Zabio je čitav niz odlučujućih, sretnih, naizgled nespretnih, a nerijetko i kontroverznih pogodaka i definitivno ušao u legendu

Voljeli ga ili mrzili, Pippo Inzaghi sa sobom uvijek donosi golove! Najbolji strijelac Lige prvaka prošlog je tjedna dokazao da nije za staro željezo i da nove velike Milanove zvijezde i dalje mogu od njega naučiti poneki nogometni trik.

Dva gola koja je postigao madridskom Realu tipični su inzagijevski golovi - jedan nakon odbijene lopte, a drugi nakon zaleđa. Ipak, tijekom karijere Pippo je uvijek bio na pravom mjestu kako bi iskoristio takve prilike, te je postigao čitav niz presudnih pogodaka. Zbog toga smo izdvojili pet golova za koje smatramo da najbolje prikazuju Inzaghija kao nogometaša.

5. Italija - Turska 2:1, grupna faza Eura 2000.
U tijesnoj utakmici, pri rezultatu 1:1, Pippo ulazi u šesnaesterac i nakon blagog dodira s turskim braničem pada kao metkom pogođen. Sudac svira najstrožu kaznu misleći da ga je branič odgurnuo laktom. Prigovori turskih igrača nisu mu smetali da pretvori jedanaesterac u vodstvo i konačni rezultat od 2:1.


4. Milan - Ajax 3:2, četvrtfinale Lige prvaka 2003.
Pri rezultatu 2:2, s kojim bi Ajax prošao dalje, Milan je krenuo u jednu od zadnjih akcija utakmice ubacivši dugu loptu u šesnaesterac Ajaxa. Lopta se odbila od poda i činilo se da je pred Inzaghijem nemoguća misija. No, Pippo je potpuno nenogometnim udarcem uspio prebaciti golmana i time prikazao neviđenu snalažljivost.


3. Milan - Liverpool 2:1, finale Lige prvaka 2007.
Krajem prvog poluvremena Pirlo se spremao izvesti slobodni udarac s dvadesetak metara udaljenosti. Krenuvši prema golu, Inzaghi se našao na putanji lopti te ju je zahvatio ramenom iako se prvotno htio izmaknuti. Taj dodir bio je presudan jer je Reina već otišao u krivu stranu. Sreća ili ne, gol se jednako piše.


2. Milan - Juventus 2:1, talijansko prventstvo, sezona 2002/03.
Ovo je gol koji vjerojatno najbolje prikazuje nevjerojatnu spretnost, koordinaciju i Inzaghijevu snalažljivost u protivničkom šesnaestercu. S Monterom na leđima primiruje loptu te je iz okreta upućuje kroz jedini prolaz prema golu - Buffonu kroz noge! Lopta je jedva otpuzala do gola, ali to ne umanjuje ovu majstoriju.


1. Milan - Bayern 4:1, osmina finala Lige prvaka 2006.
Nakon Serginhovog ubačaja s lijeve strane, braniči Bayerna odigrali su partiju karambola, a Inzaghi se, kao i obično, našao na pravom mjestu kako bi pospremio odbijanac. Međutim, on promašuje loptu i u tom bi se trenutku većina napadača spetljala. No ne i Pippo, koji se odmah snalazi te je glavom lagano prosljeđuje u gol.