TAJLANDSKI BOKS

Toni Milanović pao na dopinškom testu

24.08.2010 u 12:06

Bionic
Reading

Hrvatska agencija za borbu protiv dopinga u sportu objavila je u utorak da je Toni Milanović pao na testiranju nakon Prvenstva Hrvatske u tajlandskom boksu održanom sredinom travnja u Splitu

Toni Milanović nova je žrtva Hrvatske agencije za borbu protiv dopinga. Taj mladi natjecatelj u tajlandskom boksu testiran je tijekom natjecanja u Splitu, a pozitivne uzorke potvrdila su dva njemačka laboratorija. Priopćenje o tome poslano je medijima u utorak, a potpisao ga je ravnatelj Agencije, mr.sc. Damir Erceg.

'Na Prvenstvu Hrvatske u tajlandskom boksu, održanom u Splitu 17. travnja, Hrvatska agencija za borbu protiv dopinga u sportu obavila je dopinška testiranja. Nakon analize uzoraka, obavljenih u WADA-inim akreditiranim laboratorijima u Seibersdorfu i Kölnu, otkriveno je da je sportaš Toni Milanović bio pozitivan na metilheksanamin, boldenon i salbutamol. HADA je proslijedila obavijest o pozitivnom dopinškom nalazu Hrvatskom savezu tajlandskog boksa pa je Milanoviću izrečena mjera privremene suspenzije. Sportaš se odrekao analize B uzorka te je disciplinski postupak u tijeku', stoji u priopćenju.