završio je posljednji ples

Toni Kukoč otkrio detalj o Draženu Petroviću vezan uz potpis za Chicago Bullse te priznao što je Michaelu Jordanu rekao o filmu: Da, čuli smo se

22.05.2020 u 06:37

Bionic
Reading

Dokumentarni film 'The Last Dance' o Michaelu Jordanu i legendarnoj generaciji Chicago Bullsa srušio je sve rekorde gledanosti, ali u isto vrijeme izazvao žestoke reakcije. Puno je 'prljavih' i do sada nepoznatih detalja izašlo na vidjelo, a među njima je podosta vezanih uz našeg Tonija Kukoča (51)

'The Last Dance' otkrio je koliko je u stvari Toniju Kukoču bilo teško izboriti se za mjesto u toj momčadi, a još mu je teže bilo uklopiti se u to 'birano društvo' i zaslužiti njihovo poštovanje. Prije svih se to odnosi na glavnu zvijezdu, neponovljivog Michaela Jordana, ali i na ostale, posebice Scottieja Pippena.

Sada je Toni Kukoč dao intervju za grčki Sport24 u kojem je otkrio da se prije nekoliko dana čuo s Michaelom Jordanom.

'Da, čuli smo se. Razgovarali smo prije nekoliko dana i rekao sam mu da sam sretan što se dokumentarac završava. Znate zbog čega? Zato što sam u posljednja tri tjedna dobio više telefonskih poziva nego u prethodnih 20 godina', rekao je Kukoč i osvrnuo se svoje godine u Chicago Bullsima. Činjenica je da ne bi svi mogli podnijeti ono što je Jordan radio svojim suigračima...

'Ni prema meni nije bio drugačiji i sve nas je isto tretirao. Jednostavno tjera vas do krajnjih granica. Postojao je dobar razlog za to jer u našoj ekipi su bila najveća očekivanja. To nije bilo jednostavno i sigurno da ne može svako podnijeti sve to. Postoji hijerarhija i svako zna svoje mjesto u ekipi i to je uvijek tako', prisjetio se Kukoč i otkrio što mu je savjetovao Dražen Petrović. Naime, svima je bilo čudno zašto Kukoč nije otišao u Bullse kad su ga draftirali 1990. godine, nego je potpisao za Benetton i ondje ostao dvije godine.

'Dražen Petrović mi je to savjetovao i mislim da je to bila dobra odluka', otkrio je Kukoč.

Prisjetio se Kukoč i susreta s Jordanom i Pippenom na Olimpijskim igrama 1992. godine u Barceloni.

'Znao sam da je pitanje vremena kad ćemo se sresti i to je bilo u Barceloni i to dva puta, u skupini i u finalu. Prvu utakmicu nisam igrao dobro jer su me čuvali Jordan i Pippen, dva najbolja obrambena igrača svijeta. Mislim da nema puno ljudi koji bi to preživjeli', iskren je Kukoč koji je u Bullse stigao nakon što se Michael Jordan privremeno povukao iz košarke.

'To što njega nije bilo tih godinu i pol mi je jako olakšalo jer sam dobio veću minutažu. Čim se Jordan vratio, shvatio sam koliko mi je pomoglo što sam stasao bez njega jer sam tako već igrao na tri različite pozicije', pojasnio je Toni Kukoč kojeg su grčki novinari zatražili da kaže tko je za njega najbolji košarkaš svih vremena.

'Vrlo lako mi je odgovoriti na to pitanje', kazao je Kukoč i potvrdio mnoga razmišljanja:

'Michael Jordan je košarku učinio globalnim sportom. Teško je uspoređivati LeBrona Jamesa i ovu eru s onom kada su vladali Magic Johnson i Larry Bird. Teško je odabrati najvećeg, ali dajem prednost Jordanu jer mislim da bi bio najbolji u svakoj eri.'