NAPOKON PRVAK

Tonel: Očekivao sam veći Hajdukov otpor

22.04.2011 u 22:35

Bionic
Reading

Jedan od ključnih trenutaka Dinamove sezone bilo je dovođenje pouzdanog portugalskog stopera Tonela koji će u svojoj prvoj sezoni u Hrvatskoj osvojiti prvi naslov prvaka u bogatoj karijeri

Tonel je prije pet godina debitirao za reprezentaciju Portugala, nastupio je i lani, ali u dresu Sportinga u zadnjih je pet sezona četiri puta bio viceprvak. Naslov nikada nije osvojio.

U Dinamo je prešao sa 30 godina na leđima i probio svoju kletvu.

'U Portugalu sam osvajao kupove i superkupove, ali naslov prvaka uvijek bi nam izmicao', zvučao je Tonel kao netko od Dinamovih igrača iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

'Ne smijemo ništa komplicirati, već protiv Osijeka očekujem potvrdu naslova. Slavlje? Bit će nešto sigurno, ali nije pametno planirati veselice, a da utakmica još nije ni počela', kaže za tportal Portugalac.

Debitirao je u derbiju na Poljudu. Dinamo tada nije bio vodeći na ljestvici.

'Da, bili smo dva boda iza Hajduka, no tada je krenulo u pravom smjeru. Bilo je i problema, ozljeda, ali u ključnim trenucima smo dobro reagirali i sasvim zasluženo uzeli naslov. Kada se sve zbroji, bili smo uvjerljivo najbolji.'

Dinamo je bio u prilici potvrditi naslov već pet kola prije kraja. Je li Tonel očekivao takvu prednost pred konkurentima?

'U Portugalu znamo za Dinamo i Hajduk i pretpostavljao sam da će se na toj relaciji voditi bitka, ali isto sam tako znao i da je Dinamo zadnjih pet godina bio prvi i da je favorit u odnosu na Splićane. Iskreno, mislio sam da će biti teže, da će Hajduk pružiti veći otpor.'

Koliko se planira zadržavati u Dinamu?

'Imam ugovor na godinu i pol i ne razmišljam o odlasku. Sve dok sam zadovoljan, a zasad jesam, puna koncentracija je na Dinamu, a ako ne budem, onda ćemo vidjeti. Sljedeću sezonu ću sigurno početi na Maksimiru', završava Tonel, jedan od najboljih stranaca koji je nosio Dinamov dres. U prvoj sezoni je (zasad) upisao 26 nastupa. Sve utakmice je započeo, nijednom nije zamijenjen, ima samo jedan žuti karton i tri postignuta gola.