SAMO ZA TPORTAL.HR

Tomo Šokota jasno rekao tko je od hrvatskih napadača u najboljoj formi; hoće li ga Dalić poslušati?

09.06.2018 u 16:40

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, Tomo Šokota, koji je tijekom karijere igrao u dresu Dinama, Benfice, Porta, Lokerena i ljubljanske Olimpije, vrlo dobro zna kakav napadač treba Hrvatskoj

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak je u Osijeku odigrala posljednju provjernu utakmicu pred SP. Dalićevi igrači pobjedili su Senegal 2:1 te s pozitivnim rezultatom putuju u Rusiju. Strijelci za pobjedu bili su Ivan Perišić i najzapaženiji igrač dvoboja - Andrej Kramarić.

Međutim, slažu se svi, nije to još Hrvatska kakvu bismo željeli gledati, a potvrdio nam je to i Tomo Šokota, koji je u karijeri igrao na mjestu 'špice' te zna tko je zaslužio mjesto u startnoj postavi.

  • +16
Prijateljska utakmica Hrvatska - Senegal (Osijek, 8.6.2018.) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Definitivno je Hrvatska iz drugog poluvremena bila bolja od one iz prvog. A kao pravo rješenje dobili smo Andreja Kramarića. Ni Nikola Kalinić ni Mandžukić, nisu toliko opasni kao Kramarić. I bez obzira na njihova imena i karizmu koju imaju. Jednostavno, nisu u takvoj formi kao što je Kramarić', pojasnio je Šokota za tportal.hr te dao važan savjet izborniku Daliću.

'Naravno, izbornik je taj koji odlučuje, ali po mom mišljenju, partija iz Ukrajine, moram nam biti prijmer. Pitanje je samo je li Kramarić bolji kao polušpica ili špica. I zato, ako ga već imamo na dispozciji, mislim da ga možemo i moramo koristiti u napadu s Mandžukićem. Kramarić zna zabiti i iz polušanse, a takvog napadač mi trenutno nemamo'.

Prenio je Šokota još dio svojih impresija nakon dvoboja u Osijeku.

'Luka (op.a. Modrić) bolji mi je na zadnjem veznom, nego kada igra toliko prema naprijed i zato bi ga ja vratio malo prema sredini. Također, Brozović bi mi bio više ofenzivniji'.

Koliko moramo biti zabrinuti ovim vrludanjima u zadnjoj obrambenoj liniji te postavljanjem stopera Vide na bekovsku poziciju?

'Pitanje je koliko je Ćorluka, nakon duge pauze, spreman odnosno može li podnijeti maksimalne napore. Ako je s tim u redu, onda u njega ne treba sumnjati, s obzirom na veliko iskustvo koje ima. Naravno, pitanje je i umor Dejana Lovrena. Međutim, vjerujem da će se obrana posložiti i da nećemo imati problema'.

A što s bekovskim pozicijama?

'Na bekovskim mjestima trebaju igrati oni koji i inače igraju na toj poziciji u svojim klubovima, odnosno Strinić i Vrsaljko. To je jedino logično, jer znamo još od Engleske, da smo uvijek, kada bismo nešto eksperimentirali, loše prošli. I još jednom ću podvući, mislim da smo u Ukrajini vidjeli kako Hrvatska zna i može igrati, i zato bi da se vratimo na tu utakmicu. A onda ćemo imati i puno razloga za slavlja', poručio je 41-godišnji Tomo Šokota,