IZGUBILI I ČESI

Tommy Haas preokretom svladao Karlovića

12.08.2009 u 09:22

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije uspio preskočiti prvu prepreku na ATP Mastersu u Montrealu. Njega je nakon dva sata igre pobijedio Nijemac Tommy Haas 4:6, 7:6 (3), 6:4

Bio je to njihov šesti međusobni susret i druga pobjeda njemačkog tenisača. Nakon odlične igre u prvom setu u kojem Hasu nije dozvolio nijednu break loptu, Karlović je u druga dva sata imao problema sa servisom. U prvom setu Haas je na Karlovićev servis osvojio svega pet poena, dok je Karlović 'breaknuo' suparnika u sedmoj igri.

'Div sa Šalate' imao je priliku i u drugom setu kada je ispustio tri break lopte, no Haas se uspio izvući, a potom u trinaestoj igri osvojiti set. U trećem setu Haas je već na samom startu došao do prve break lopte koju je realizirao. To mu je bilo dovoljno za osvajanje seta i pobjedu.

Turnir u Montrealu nakon prvog kola okončala su sva četvorica igrača koji bi se u Poreču od 18. do 20. rujna trebali boriti za finale Davis cupa. Nakon što je u ponedjeljak ispao Marin Čilić, utorak je bio koban i za češke adute. Radek Štepanek je sa 6:3, 6:4 izgubio od 'lucky losera' Golubeva, dok je Berdycha rezultatom 7:6, 6:7, 6:4 izbacio Nijemac Kohlschreiber.