PREPOZNALA GA I UEFA

Tko kaže da Hrvatska nema pravog lijevog beka?

25.05.2016 u 15:22

Bionic
Reading

Još jedno veliko priznanje stiglo je hrvatskom nogometu. Mladi nogometaš ponikao u Osijeku Silvio Anočić, koji trenutno nosi dres Rome, izabran je u idealnu momčad Uefine juniorske Lige prvaka

Odlični lijevi bek, koji pravu priliku u Hrvatskoj nije ni dobio, u ljeto 2014. godine svoj je nogometni put nastavio u Romi. I očito je dobro pogodio jer s mladom momčadi Rome stigao je do četvrtfinala Uefine juniorske Lige prvaka.

Anočić (rođen 1997. godine) bio je uzdanica svoje momčadi, zbog čega ga i tretiraju kao najboljeg mladog lijevog beka u cijeloj Italiji, u svim utakmicama Lige prvaka, osim u toj odlučujućoj protiv PSG-a, a u kojoj je pariška momčad slavila 3:1 te poslije stigla i do finala.

Iako je standardni član juniorske momčadi, Anočić trenira (i) sa seniorima pa je imao prilike učiti i od Tottija, Džeke i ostalih majstora rimskog sastava. A to je zasigurno dobra škola, iz koje će znanje moći prenijeti i na hrvatsku reprezentaciju.

Naime, Anočić je član i mlade hrvatske U-19 reprezentacije (op.a. i kapetan te momčadi), s kojom će u srpnju igrati na završnici Europskog prvenstva za ovaj uzrast, a koju vodi Ferdo Milin. Na prvenstvu, kojem je domaćin Njemačka, suparnici našima su Engleska, Francuska i Nizozemska. Dakle, prava nogometna elita.