malo bi, pa malo ne...

Tko je ovdje lud?! Upropastio je transfer u Barcu, prokockao priliku da potpiše za Juve, ali i dalje postavlja nebulozne uvjete

27.06.2019 u 18:39

Bionic
Reading

Adrien Rabiot (24) dobar je nogometaš, definitivno ima potencijala za nešto veliko, ali... Nikome više nije jasno što se tom dečku, čiju karijeru vodi majka Veronique, mota po glavi. Neki sumnjaju kako je za sve loše što se u njegovoj karijeri u proteklih šest mjeseci dogodilo kriva baš majka, ali nije ni sam Adrien 'čist'

Prvo je odbio potpisati novi ugovor s PSG-om, pa se i posvađao se s trenerom Thomasom Tuchelom te je u siječnju izbačen iz prve momčadi PSG-a. Trenirao je Adrien Rabiot (24) i igrao za drugu ekipu 'svetaca', a paralelno je njegova majka Veronique, koja mu je i menadžerica, marljivo prikupljala ponude europskih velikana. Tottenham, Manchester United, Barcelona..., sve su to klubovi koji su u svojim redovima željeli vidjeti veznjaka koji je zbog svoje 'čudne naravi' izbačen i iz francuske reprezentacije koja je na SP-u u Rusiji prošle godine osvojila naslov svjetskog prvaka.

Svima je bilo jasno da s tim dečkom nešto nije u redu, nogometno znanje ima, to mu nitko ne može oduzeti, ali ono 'u glavi'. E, to je malo veći problem.

Tako su Adrien i Veronique prvo odbili Tottenham ( jer nije dovoljno velik klub za njega), pa i Manchester United (jer on bi želio igrati Ligu prvaka). Onda je praktički sve dogovoreno s Barcelonom, čak je potpisan i predugovor, ali majka je tražila još više novaca nego što su Katalonci isprva ponudili. Dali su mu plaću od 10 milijuna eura na godinu, a mama je tražila - 15 milijuna! Ali je i postavila ultimatum da u ugovoru bude klauzula po kojoj se njenom sinu jamči da neće igrati kao šestica, tj. na poziciji defenzivnog veznjaka!

S Barcom se tako ne pregovara te je njegov transfer propao, ali se u priču uključio Juventus! I tu je praktički sve bilo dogovoreno, u srijedu popodne Adrien je s majkom bio u Torinu gdje je trebao potpisati petogodišnji ugovor vrijedan sedam milijuna eura po sezoni, ali...

  • +5
PSG - Crvena zvezda Izvor: Pixsell / Autor: Liewig Christian/ABACA/PIXSELL

Navodno mu je u međuvremenu PSG ponudio novi ugovor?! Pa je Rabiot zatražio od Juventusa neko vrijeme da razmotri detalje ugovora koji je za njega spremio Leonardo, novi sportski direktor PSG-a. Jasno je da su čelnici 'stare dame' poludjeli, bahati ih je Francuz u posljednji tren izigrao (kao i Barcu!) te su odlučili prekinuti sve pregovore i otkazati bilo koju mogućnost njegovog dolaska u Torino!

Nakon svega ostaje pitanje - tko je tu lud? Adrien i majka mu Veronique u samo su nekoliko tjedana izigrali četiri velikana. Bahati su i sad je stvarno upitno je gdje će Adrien nastaviti karijeru. Možda ga PSG na kraju izigra, samo da shvati kakvu je bolesnu igru igrao cijelo ovo vrijeme.