dugo iščekivani UFC 252

Tko je najjači čovjek svijeta? Stipe Miočić ili Daniel Cormier?

14.08.2020 u 11:18

Bionic
Reading

U noći sa subote na nedjelju očekuje nas dugo iščekivani UFC 252. S velikim nestrpljenjem očekujemo borilački spektakl godine gdje ćemo otkriti tko je trenutno najbolji MMA borac u povijesti teške kategorije - Stipe Miočić ili Daniel Cormier

Opsežnu analizu u nastavku donosi vam SuperSport.

Konačna odluka, trilogija koja će pokazati tko je najbolji teškaš svijeta, po mnogima i u povijesti. Stipe Miočić brani pojas svjetskog prvaka protiv Daniela Cormiera kojem je taj pojas i uzeo. 17. kolovoza prošle godine Miočić je svladao Cormiera tehničkim nokautom učetvrtoj rundi i bio je to ujedno posljednji put da je bio u oktogonu. U zadnjih više od dvije godine Miočić se bori samo s Cormierom. Nakon one pobjede protiv nevjerojatno snažnog Francisa Ngannoua počekom 2018. godine, Miočić je još dva puta bio u ringu s Cormierom i to su sve njegove borbe u tom razdoblju. Cormier je za razliku od njega ipak imao jednu borbu, lakoćom je svladao Derricka Lewisa.

Prvi meč Miočić - Cormier završio je iznenađujuće, Cormier je već u prvoj rundi nokautirao najpoznatijeg vatrogasca na svijetu i tada aktualnog prvaka. Cormier je došao iz lakoteške kategorije i pobjedom u tom meču postao je tek drugi borac u povijesti koji je istovremeno držao titule u dvije težinske kategorije te peti ukupno koji je osvajao titule u dvije kategorije. Miočić taj poraz nije mogao zaboraviti, nije ga zanimala nijedna druga borba osim uzvrata s Cormierom.

On je stigao prošle godine i tu smo vidjeli potpuno drugačijeg Miočića. Opreznijeg, taktički puno zrelijeg i u konačnici boljeg. Čekao je priliku, dobro se branio od Cormierovih pokušaja i šansu je dočekao u četvrtoj rundi. Možda je to taktički uopće i bio najbolji nastup Miočića u karijeri. U svakom trenutku borbe bilo je jasno da zna što želi. Pošteno je načeo Cormiera udarcima u tijelo i završio ga je snažnim udarcima u glavu nakon čega je borba prekinuta. Nije prošlo bez posljedica za Miočića, zaradio je ozljedu oka nakon što je Cormierov prst završio tamo gdje nije smio, dugo je liječio tu ozljedu, a zadnjih mjeseci intenzivno se pripremao za treći okršaj protiv svog najvećeg rivala.

Obojica tvrde da su spremni kao nikada ranije. Cormieru je ovo vjerojatno posljednja borba u karijeri, mirovina se naslućuje, a želi otići kao najbolji teškaš današnjice. Spominjala se mirovina i oko Miočića koji nakon Cormiera možda ima još izazov potvrditi da je bolji od Ngannoua kao predstavnika onih koji se smatraju legitimnim nasljednicima Miočića i Cormiera, možda eventualno Jona Jonesa ako bi se ovaj odlučio za prelazak u najvišu kategoriju dok se ostali čine da ipak nisu u tom rangu. O tome kada bude vrijeme za to, na redu je veliki okršaj Miočića i Cormiera, treći po redu i onaj koji će dati konačni odgovor - tko je apsolutni vladar teške kategorije.

Ako imate svog favorita, znate kako će završiti borba ili u kojoj će rundu završiti, iskoristite svoje znanje i kroz SuperSport ostvarite vrijedan dobitak.