GOLUŽA UOČI BARCE

'Tko je favorit protiv Zagreba pred punom Arenom?'

18.10.2012 u 12:18

Bionic
Reading

Pred rukometašima Zagreb Croatia osiguranja utakmica je četvrtog kola Lige prvaka, a u Arenu dolazi velika Barcelona. Iako bi po svim parametrima trebala biti favori, trener Goluža to jednostavno - ne priznaje

'Nema te ekipe koja je nepovjediva. Bitan je pravipristup i treba dati sve od sebe. O Barceloni se ne treba puno pričati, to je rukometna instuticija. Zadnji njihov rezultat daje nam nadu da su i oni ljudi od krvi i mesa, da ne treba sve crno gledati, da se ne treba predavati unaprijed nego treba dati sve od sebe. To je ono što ja svojim dečkima govorim - mi moramo imati svoj sustav i taj sustav uvijek dođe na svoje. Oni jesu iskusnija ekipa, ali to nekada ne mora ništa značiti. Ako mi damo sve što možemo, siguran sam da će to publika prepoznati i nagraditi', istaknuo je Goluža u razgovoru za Media servis.

Preostala dva dana do utakmice Goluža će iskoristiti za pripremanje taktike, a važna će, po njemu, biti i psihološka priprema momčadi.

'Ključ će, po meni, biti u obrani i u trkačkom dijelu. Nema se oko taktike previše mudrovati, dobro se poznajemo, ali najvažnije je da želimo ući u utakmicu bez ikakvog respekta. Možemo reći da je 80 posto naših igrača prvi put obuklo dres i igralo Ligu prvaka, a neki će prvi put istrčati u Arenu i odigrati protiv Barcelone', istaknuo je Goluža.

Barcelona je dugo godina bila 'kost u grlu' mnogim generacijama kluba iz Kutije Šibica, sve dok prošle sezone Zagrebaši, koje je tada vodio Ivica Obrvan nisu iznenađujuće pobijedili usred Blaugrane. Bilo je to tek prvo slavlje hrvatskog prvaka iz 14 ogleda s Barcom. Dijelom na krilima tog uspjeha, Goluža s optimizmom očekuje subotnji dvoboj.

'Zato sam i rekao da su šanse 50-50. Tko je to favorit u Zagrebu pred punom dvoranom? Ja to ne priznajem. Mogu biti na papiru, ali trebaju to dokazati. Ja sam siguran da će naših pet minuta doći, a hoćemo li mi to iskoristiti vidjet ćemo. Oni imaju odličnu momčad, a kada bi se išla u dublju analizu, desna strana im je malo škakljiva i tu ćemo tražiti našu šansu', rekao je Goluža.

Važno je ostaviti srce na parketu, a to će navijači sasvim sigurno znati nagraditi, ustvrdio je Goluža koji priželjkuje punu Arenu.

'Teško je o tome govoriti, ali najbitnije je da oni daju sve od sebe. Oni mogu biti pobjednici i ako izgube, a ako daju sve od sebe. Nije sramota izgubiti od Barcelone, ali neka ostave srce na terenu i ne sumnjam da će to naša publika prepoznati', kaže Goluža između ostalog koji ističe da na ulicama Zagreba osjeti kako navijači žive uz klub.

U dosadašnja tri kola Lige prvaka, CO Zagreb je ubilježio po jednu pobjedu, remi i poraz. Na domaćem parketu slavili su protiv Pick Szegeda (30:27), remizirali su u gostima kod Dinama iz Minska (27:27), dok su nesretno pali kod Schaffhausena (28:27) pogotkom protivničke momčadi tri sekunde prije kraja. Goluža je zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, iako je njegova momčad mogla imati još barem dva boda na kontu.

'Prije svega dosadašanji rezultati su plod dobrog rada. Od kada smo se priključili nakon Londona, momci nisu praktično imali slobodnog dana. Međutim, nedostaje nam još vremena i strpljenja. Na početku sezone sam rekao kako nam vrijeme nije saveznik, ali zacrtali smo jedan plan, projekt od dvije godine i nakon dvije godine ćemo vidjeti gdje smoi što smo', rekao je Goluža.

Posebno ga veseli karakter njegove momčadi koja se u nekoliko navrata vraćala u utakmicu nakon velikih zaostataka.

'To je ono što tražim od njih - ne smiju odustati. Ni u Minsku ni u Schaffhausenu nisu odustali, dali su sve od sebe i na kraju se vratili u utakmicu. Šteta što je pad koncentracije odlučio da na kraju nemamo još dva boda', kaže Goluža.

Iz kluba su izvjestili da se ulaznice za subotnji rukometni spektakl mogu preuzeti na blagajni Arene Zagreb (četvrtak i petak od 16 do 19 sati, te u subotu cijeli dan do početka utakmice), kao i caffe baru 'ROKO' na Savi