ima li razloga za paniku?

Tko će zaigrati protiv Španjolaca? Dejan Lovren otpada zbog kartona, a Joško Gvardiol je ozlijeđen; hoće li se naš najmlađi reprezentativac oporaviti na vrijeme?

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 24.06.2021 13:29
  • Objavljeno 24.06.2021 u 13:29
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak, 28. lipnja od 18 sati u Kopenhagenu igra utakmicu osmine finala Eura protiv Španjolske. No, izbornik Dalić ponovno je u problemima jer zbog žutih kartona neće biti Dejana Lovrena, a protiv Škota se ozlijedio Joško Gvardiol...

U 71. minuti utakmice Hrvatske i Škotske teren je morao napustiti Joško Gvardiol. Naš najmlađi reprezentativac stradao je u jednom sudaru sa škotskim golmanom Davidom Marshallom. Istovremeno su uklizali na jednu dubinsku loptu, a deblji je kraj u tom dvoboju izvukao naš reprezentativac.

Izašao je Gvardiol uz pomoć liječnika naše reprezentacije, u tom se trenutku činilo kako je ozljeda ozbiljna, a to je dodatno zabrinulo izbornika Zlatka Dalića.

Jer za utakmicu osmine finala protiv Španjolaca naša je obrana ostala bez Dejana Lovrena koji mora odraditi žute kartone, a sada bi mogli ostati i bez Joška Gvardiola koji je na poziciji lijevog beka zamijenio ozlijeđenog Bornu Barišića! Istina, Barišića su leđa popustila, odigrao je posljednjih dvadesetak minuta protiv Škora i to je ohrabrujuće, no pitanje je u kakvom je stanju Gvardiol.

'Dobio je udarac u potkoljenicu, napravili smo ultrazvuk i nalaz je uredan', kazao je za Sportske novosti liječnik hrvatske reprezentacije dr. Saša Janković.

Znači li to da će Joško Gvardiol biti spreman za ponedjeljak i sraz protiv Španjolaca?

'Osjetio je bol, no ozdravit će na vrijeme. Kod udarca i inače u pravilu nema potrebe za duže stanke...', optimistično je ustvrdio liječnik 'vatrenih' dr. Janković.

  • +66
Hrvatska - Škotska, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

No, i dalje ostaje pitanje kako će Zlatko Dalić 'pokrpati' našu obranu. Dva su moguća rješenja. Prvo u kojem će stoperski par činiti Domagoj Vida i Duje Ćaleta-Car, dok bi na lijevom beku bio oporavljeni Gvardiol, a na desnome Juranović ili Vrsaljko. Druga je mogućnost je da izbornik Dalić uđe u rizik pa na stoperskim pozicijama zaigraju Vida i Gvardiol, a na bokovima Juranović/Vrsaljko desno, a Borna Barišić lijevo...

Vremena do utakmice protiv Španjolaca ima dovoljno, sve se ozljede stignu sanirati pa se nadamo da izbornik neće morati previše 'kemijati' kad je već ostao bez Lovrena.