BEZ HUKA S TRIBINA

Tko će u četvrtak uopće doći na Maksimir?

09.12.2014 u 12:50

Bionic
Reading

U četvrtak zagrebački Dinamo zaključuje još jednu neuspješnu europsku sezonu. Na Maksimiru od 19 sati gostuje škotski Celtic, a kako stvari stoje u zadnje vrijeme, igrači 'modrih' neće imati na svojoj strani ni huk s tribina

U kratkom vremenu na Maksimiru su na rasporedu bila dva derbija. Na neodigranom susretu MAXtv Prve lige s Hajdukom na tribinama je bilo tek nešto više od četiri tisuće navijača, a protiv Rijeke ni toliko – tek nešto više od tri tisuće.

Kada je takva mizerna brojka nogometnih fanova bila u prvenstvu, u kojem još vlada kakva-takva neizvjesnost, bojimo se i pomisliti koliko će ljudi pohoditi posljednje kolo Europske lige u kojoj Dinamo nema više nikakve šanse da izbori prolaz i toliko željeno proljeće u Uefinom natjecanju.

Hladno vrijeme, loša infrastruktura, crne liste 'nepoželjnih' navijača, neslaganje s Mamićevom politikom, slabe predstave u Europi posljednjih godina... sasvim je jasno zašto će 'modri' još jednu utakmicu igrati pred malim brojem gledatelja.

Ipak, navijačka pjesma će se sigurno čuti s maksimirskog stadiona zahvaljujući Celticovim navijačima. Prema posljednjim informacijama, njih oko tisuću najavilo je dolazak u hrvatsku metropolu i na utakmicu koja u Zagrebu gotovo nikoga ne zanima. Škotski navijači su ionako rado viđeni gosti u Zagrebu u kojem se, odjeveni u kiltove, redovito odlično zabave uz obilje piva.

Dinamovim igračima jedino preostaje, u atmosferi koja neće biti na njihovoj strani, skupiti glave i pokušati stići do drugog slavlja u Europskoj ligi kako bi barem malo uljepšali pogled na ljestvicu.