PUNO PITANJA

Tko će probuditi Hajduk iz zimskog sna?

18.12.2010 u 15:50

Bionic
Reading

Hajduk je utonuo u zimski san, a tko će ga iz njega probuditi, još uvijek se ne zna niti se naslućuje

Hajdukov trener Goran Vučević završio je svoj privremeni mandat na klupi splitskog kluba i još uvijek ne zna hoće li ga na proljeće nastaviti. Ne zna to ni sportski direktor Ivica Kalinić, koji je najavio da će prozivka biti 'negdje između 12. i 17. siječnja'. Vjerojatno to ne zna ni predsjednik Joško Svaguša, koji bi to po svojoj funkciji, kao uostalom i Kalinić, morao znati. Odgovoru na to pitanje najbliži je gradonačelnik Splita Željko Kerum koji drži ključeve Hajdukove sudbine u svojim rukama.

U petak nije izglasana odluka o prodaji 30 posto Hajdukovih dionica iz portfelja grada Splita. Službeno, jer je dnevni red bio pretrpan i sjednica je odgođena za 23. prosinca. Neslužbeno, Kerumova Građanska stranka nije imala dovoljan broj glasova da odluku o prodaji dionica provede.

Što će biti na sljedećoj sjednici gradskog vijeća Splita, ne zna se, no tri su moguća scenarija kada je u pitanju Hajduk. Pod jedan status quo, dionice zadržava Grad i Hajduk nastavlja poslovati kao i do sada. Pod dva, dionice idu na prodaju, kupuje ih tvrtka Naprid bili, čiji su vlasnici Jako Andabak, Ivan Rimac, Željko Kerum. I treći scenarij po kojem dionice na tržištu kupuje nepoznati vlasnik spreman preuzeti vođenje Hajduka.

Tek nakon što jedan od ta tri scenarija zaživi, znat će se i tko bira, a nedugo potom i onoga tko će 'probuditi' Hajduk iz zimskog sna. A kada se Hajduk probudi, isti taj će morati odlučiti o eventualnoj prodaji igrača ili zadržavanju postojećeg kadra, kako je to najavio Svaguša koji želi u proljeće nastaviti utrku s Dinamom.

Najvredniji eksponati u Hajdukovoj vitrini, kako stvari stoje, su Ibričić i Vukušić koji se cijene na šest do sedam milijuna eura, potom Strinić i Anas Sharbini s po tri milijuna, te J. Buljat, Andrić, Vejić…