BARCA vs. REAL 3:2

Titova osveta Mourinhu - Barceloni prvi 'el clasico'

24.08.2012 u 08:34

Bionic
Reading

Tito Vilanova debitirao je na klupi Barcelone u natjecateljskoj utakmici i odmah došao do svoje prve pobjede u 'clasicu': Barcelona je u prvom dvoboju Španjolskog superkupa pobijedila Real na Nou Campu 3:2

Svih je pet golova palo u drugom poluvremenu, a ključni se trenutak po konačan rezultat odigrao u 85. minuti, s golmanima u naslovnoj ulozi: prvo je Iker Casillas fantastično skinuo zicer Lionelu Messiju iz blizine za 4:1, da bi odmah potom na suprotnoj strani Victor Valdes katastrofalno prihvatio povratnu loptu od Adriana, izgubio je u srazu s Angelom di Marijom i primio pogodak za konačan, po Real vrlo dobar rezultat.

Završio je na taj način prvi najveći derbi u sezoni, ovaj put bez gotovo ikakvih tenzija. Čak su se i danas glavni treneri, lani protagonisti skandala s udaranjem u oko, Tito Vilanova i Jose Mourinho, korektno pozdravili.

Isprva se, unatoč Barcelonijoj standardnoj dominaciji kroz posjed lopte i udarce prema golu (u prvom poluvremenu omjer udaraca na gol 9:1 za Barçu!), činilo da Real u potpunosti kontrolira utakmicu.

No, razigrali su se Katalonci u punoj mjeri tek nakon što su primili pogodak: zabio ga je za Realovo vodstvo u 55. minuti Cristiano Ronaldo glavom nakon ubacivanja Mesuta Özila iz kornera. Bio je to Portugalčev četvrti pogodak pri četvrtome njegovu uzastopnom nastupu na Nou Campu.

Odmah u sljedećoj akciji, čim je lopta krenula s centra, Javier Mascherano proigrao je Pedra Rodrigueza dubinskom loptom iza leđa zaspalog Fabija Coentraa. Nakon što je sjajno primio lopzu u punom sprintu, domaći je napadač matirao Casillasa. Ponovljena je snimka, međutim, pokazala da se španjolski reprezentativac moguće našao u minimalnom zaleđu.

Nakon toga stvar je u svoje ruke preuzeo briljantni Andres Iniesta. Najprije je u 69. minuti iznudio 11-erac nakon sjajnog lažnjaka Sergiju Ramosu koji je u gol pretvorio Lionel Messi. Argentincu je to bio rekordni devet pogodak u utakmicama Španjolskog superkupa. Raul Gonzalez na vječnoj ljestvici drži drugo mjesto sa sedam.

Potom je, u 78. minuti, novim sjajnim driblingom slomio dvojicu igrača u Realovoj obrani i potom još trećemu odigrao iza leđa za Xavija koji je, utrčavši sam u prostor, podigao rezultat na 3:1.

S Messijevom prilikom sedam minuta kasnije Mourinhovu je sastavu, koji je ponovno podbacio u srazu s tehnički dominantnijim katalonskim, prijetila rezultatska katastrofa. Spasila je Portugalca klasa njegova golmana. I nešto manja onoga suparničkog.

Uzvratni se dvoboj iduće srijede igra na Santiago Bernabeuu. Real će morati igrati daleko bolje želi li uzeti trofej.

Španjolski superkup, 1. utakmica:

Barcelona – Real Madrid 3:2 (Pedro 56, Messi 70-11m, Xavi 78 / Ronaldo 55, Di Maria 85)