SP LASER RADIAL

Tina Mihelić sedma nakon prvog dana

28.07.2009 u 15:47

Bionic
Reading

Nakon prvog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu klase Laser Radial, koje se održava u Japanu, hrvatska jedriličarka Tina Mihelić (Labud, Split) nalazi se na sedmom mjestu, izvijestio je u utorak Hrvatski jedriličarski savez

Svjetsko prvenstvo počelo je s laganih osam čvorova sjeverozapadnog vjetra, koji je bio stabilan, tako da nije bilo neugodnih i nepredvidljivih iznenađenje. Tina Mihelić je u prvom plovu bila deseta, dok je u drugom pobijedila.

'Na startu prvog plova mi se ispriječila Kineskinja Xu Lijia, tako da sam slabo startala i izvlačila se cijelu regatu, prolazila jednu po jednu protivnicu i ušla deseta, s čime treba biti zadovoljan nakon tako slabog starta. U drugom plovu je sve bilo savršeno i ušla sam 100 metara ispred druge. Dobro se osjećam, 100 posto sam unutra, u svom uobičajenom regatnom ritmu', kazala je Tina Mihelić.

U vrhu su mahom jedriličarke od kojih se to i očekivalo, a vodi Čehinja Veronika Fenclova, koja je lani ostala bez olimpijske norme, no ove godine jedri svoju najbolju sezonu.