Otišao iz Bayera

Tin Jedvaj ima novi klub; hrvatski reprezentativac nakon sedam godina napušta Njemačku i slijedi stope donedavnog Vatrenog

24.07.2021 u 20:14

Bionic
Reading

Tin Jedvaj je otišao iz Bayera u Lokomotiv Moskvu gdje je do prošle sezone igrao Vedran Ćorluka

Hrvatski nogometni reprezentativac Tin Jedvaj je nakon sedam godina napustio Njemačku. Karijeru će nastaviti u ruskom Lokomotivu iz Moskve u kojem je niz godina proveo njegov donedavni reprezentativni kolega Vedran Ćorluka.

Jedvaj je karijeru počeo u Dinamu nakon čega je vrlo rano otišao u Romu da bi 2014. godine prešao u Bayer u kojem je bio do odlaska u Moskvu uz sezonu posudbe u Augsburgu.Za Bayer je u šest sezona odigrao 109 utakmica i zabio pet golova.

'Tin jedvaj je novi član Lokomotiva iz Moskve. Hvala ti na vremenu provedenom u Leverkusenu. Želimo ti sve najbolje u budućnosti', napisao je njegov donedavni klub na društvenim mrežama.

Nije poznato kolika je vrijednost ovog transfera, ali Jedvaj prema Transfermarktu vrijedi četiri milijuna eura, a u Moskvu ga je doveo Ralf Ragnick koji je niz godina radio u Njemačkoj da bi preuzeo funkciju sportskog direktora Lokomotiva. Moskovski sastav Jedvaja vidi kao idealnu zamjenu za Ćorluku koji se umirovio, a koji je u klub svojedobno također stigao nakon sezone u Bayer Leverkusenu.