kratko je trajao

Thierry Henry klupi izdržao samo tri mjeseca; Danijel Subašić ostao bez trenera

24.01.2019 u 21:40

Bionic
Reading

Francuski prvoligaš Monaco, koji se nalazi na predzadnjem mjestu prvenstvene ljestvice, u četvrtak je privremeno 'suspendirao' trenera Thierryja Henryja, a treninge prve momčadi do daljnjeg će voditi Franck Passi...

Vodstvo kluba tek treba odlučiti o konačnoj sudbini Thierryja Henryja (41), koji je na trenersku klupu Monaca došao sredinom listopada prošle godine sa zadatkom da ga izvuče iz rezultatske krize.

No, to se nije dogodilo, klub je i dalje u zoni ispadanja i nema naznaka da bi stvari mogle krenuti u pozitivnom smjeru.

Thierry Henry je svoju bogatu igračku karijeru počeo u Monacu, a u klubu iz Kneževine dobio je i prvi posao glavnog trenera. No, u tri je mjeseca ostvario tek četiri pobjede, pet remija i čak 11 poraza u svim natjecanjima, momčad je pod njegovim vodstvom uspjela zabiti 15 golova i primiti čak 36!

  • +10
PSG - Monaco, 33. kolo Le Championata, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Liewig Christian/ABACA/PIXSELL

'Kneževi' su u zoni ispadanja, pomaka u igri nema i logično je da Henry trenersku sreću potraži negdje drugdje. Francuski mediji bliski Monacu navode kako bi Henryja na klupu trebao zamijeniti - Leonardo Jardim. Zanimljivo, baš je Thierry Henry u Monte Carlo stigao kad je Jardim dobio otkaz...