veliko razočaranje

Teške riječi direktora SAD-a i poruka NBA zvijezdama: Zapamtit ćemo sve koji s nama nisu krenuli u rat!

13.09.2019 u 10:57

Bionic
Reading

Nakon što je košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država doživjela najveći udarac u povijesti, jer još nikada nisu igrali utakmicu za sedmo mjesto na svjetskim prvenstvima, žestokim riječima ili bolje rečeno prijetnjom se obratio svim igračima koji su otkazali nastup direktor reprezentacije Jerry Colangelo

Dugo se nije znalo koji će američki NBA igrači uopće moći igrati na Svjetskom prvenstvu u Kini, ali se od početka znalo kako će SAD igrati u tzv. kombiniranom sastavu. No, kada su redom počele otkazivati zvijezde kao što su James Harden (Houston Rockets), Anthony Davis (LA Lakers), Eric Gordon (Houston Rockets), C. J. McCollum (Portland Trail Blazers) te ubrzo nakon njih Bradley Beal (Washington) nWizardsa te Tobiasa Harrisa iz Philadelphia 76ersa bilo je jasno kako će selekcija SAD-a biti najslabija dosad na velikim natjecanjima.

U kombinacijama su bili centar Clevelanda Kevin Love i najbolji igrač Portlanda Damian Lillard, ali i oni su otkazali. Uz sve to neki su igrači otkazali zbog ozljeda i novi poziv je stigao nekim igračima koji se tome nisu nadali ni u snu...

Upravo zbog toga iskusni trener Gregg Popovich kao izbornik SAD-a i direktor američki reprezentacije Jerry Colangelo morali su poslati naknadne pozive velikom broju igrača. Konkretno, od proširenog popisa na kojem se našlo 35 NBA igrača samo su se četvorica našla na rosteru koji smo gledali na Svjetskom prvenstvu u Kini. Podatak kako se samo dvojica All-Star igrača, Kemba Walker i Khris Middleton, nalaze na rosteru SAD-a dovoljno govori.

Nakon šokantnih poraza od Francuske (četvrtfinale) te Srbije, NBA zvijezde borit će se za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu što je naravno najlošiji plasman za SAD u povijesti svjetskih prvenstava.

'Ne mogu ništa promijenili, ali mogu poručiti da ćemo zapamtiti sve one za koje smo mislili da će s nama krenuti u rat, a koji se nisu pojavili', kazao je ljutiti direktor američki reprezentacije Jerry Colangelo dodavši:

'Sve što smo mogli, to smo i napravili. Izvukli smo posvećenost iz igrača koji su se okupili. Bili smo uvjereni da možemo složiti jako reprezentativnu momčad. Igrači su dali sve od sebe, ali mi smo očekivali više od ove momčadi. Nije se dogodilo ono čemu smo se nadali. Ovo je veliko razočaranje.'

Sljedeće 2020. godine na rasporedu su Olimpijske igre u Tokiju i svakako se očekuje kako će se odazvati većina NBA zvijezda. No, pitanje je tko će dobiti poziv:

'Evo već danas se okrećemo Tokiju. Razgovarat ćemo s klubovima, menadžerima i igračima. Želim uskoro znati koji će se od njih staviti na raspolaganje i izraziti želju da nastupi. Međutim, poručujem im da se mi sada zapravo pitamo želimo li uopće neke igrače u toj momčadi', završio je znakovito vidno razočaran Colangelo.

Košarka: 1/4 SP-a SAD - Francuska Izvor: EPA / Autor: ALEX PLAVEVSKI