PALA UKRAJINA

Terry Engleze lansirao prema Africi

01.04.2009 u 23:25

Bionic
Reading

Engleska je na Wembleyju nakon infarktne završnice uzela sva tri boda Ukrajincima i gotovo osigurala prvo mjesto u skupini 6, u kojoj se natječe i Hrvatska

Nakon uvodnih pola sata, u kojima je domaćin pokazao više, Wembley je prvi puta slavio. Udarac iz kuta izveo je Lampard, Terry glavom vraća za englesko 'tajno oružje' Petera Croucha koji pogađa mrežu ukrajinskog vratara.

Sudac je do isteka poluvremena mogao suditi kazneni udarac za goste, no Gareth Barry se izvukao bez kazne. Englezi su nastavili dominirati na terenu, no rezultat se nije mijenjao i gotovo da su se njihovi promašaji pokazali kao fatalni.

Petnaest minuta prije kraja susreta Andrij Ševčenko (koji je ušao s klupe) iskoristio je nesigurnost nakon prekida u obrani domaćih i s petnaestak metara snažno pogađa pod prečku Davida Jamesa. Ipak, Englezi su zasluženo došli do tri boda.

Pet minuta prije kraja pao je još jedan pogodak nakon prekida i Wembley je mogao odahnuti. Ubacio je Beckham, loptu je s druge stative vratio Gerrard, a pobjednički gol zabio kapetan John Terry. Oba gola domaćih došla su iz 'trokut akcija' nakon prekida, to je jedno od najjačih oružja Engleza.

Englezi su tako došli do maksimalnih 15 bodova, pet više od Hrvatske i osam od Ukrajine, koja ima susret manje. Do kraja kvalifikacija Capellov sastav još ima dvoboje na svom travnjaku protiv Andore, Hrvatske i Bjelorusije, a gostuje kod Kazahstana i Ukrajine.