RUŠI SVE REKORDE

Teniska senzacija stoljeća: Ima 14 godina i već prijeti eliti!

24.07.2015 u 17:13

Bionic
Reading

Iz Kanade ovaj tjedan dolazi pomalo nevjerojatna priča: 14-godišnji Félix Auger-Aliassime postao je najmlađi pobjednik meča na ATP Challenger razini, a do četvrtfinala nije izgubio ni seta!

Mnoštvo novih talenata prijeti teniskoj eliti posljednjih godina, uključujući našeg Ćorića, Kyrgiosa, Rubleva i Zvereva, no jedan dječak ovaj tjedan oduzima im mjesto na naslovnicama.

Zove se Felix Auger-Aliassime, ima 14 godina i postao je najmlađi pobjednik jednog meča na ATP Challanger razini ovaj tjedan u kanadskom Grandbyju. Riječ je o turniru druge teniske razine, gdje igraju igrači između 100. i 250. mjesta na ATP ljestvici, što su vrlo ozbiljni profesionalci koji ponekad 'uzmu mjeru' i onima iz TOP 50.

Mladi Kanađanin nije impresioniran i na turniru vrijednom 100 tisuća dolara probio se do četvrtfinala bez izgubljenog seta. Prije toga je morao u kvalifikacije, gdje je također dva meča dobio s čistih 2:0.

Felix se trenutno nalazi na 1237. mjestu na ATP ljestvici, no to će se nedvojbeno promijeniti. Brzo je prozvan 'talentom stoljeća', jer njegovi vršnjaci u toj dobi mogu samo sanjati o ovakvim uspjesima, čak i oni koji će u budućnosti biti u svjetskom vrhu.

Koliko zrelo i dobro izgleda Felixova igra, svjedoči priloženi video: