UOČI DAVIS CUPA

Tenisačima 'super' u Japanu - griju ih petrolejke

07.02.2012 u 13:15

Bionic
Reading

Hrvatska Davis Cup reprezentacija je u utorak u dvorani Burbon Beans Dome u Mikishiju kod Kobea trenirala u punom sastavu, jer su se Antoniju Veiću i Lovri Zovku pridružili Ivan Dodig i Ivo Karlović

Iako su gotovo 24 sata proveli na putu vremena za odmor nije bilo, jer su vrlo brzo po dolasku u hotel otišli na trening i osjetili uvjete. Podlogu i lopte, ali se i prilagodili na temperaturni šok.

Naime, igra se u istoj dvorani (i u isto doba godine) gdje je prije četiri godine u Fed Cupu gostovala hrvatska reprezentacija, a temperatura je bila osam stupnjeva Celzija. Ovaj put je, međutim, situacija bolja, jer u dvorani, u kojoj nema sustava centralnog grijanja, radi dvadesetak petrolejskih grijalica. Uvjeti su daleko od idealnih, ali ipak mnogo bolji od najcrnjeg očekivanog scenarija.

'Odradili smo u utorak puni dan treninga, nakon što nam se pridružila druga polovica ekipe. Dojmovi su dosta dobri za sada, sve štima, organizirano je dobro. Mislim da i ta hladnoća, na koju su nas pripremali, nije toliko ekstremna. Nadamo se da bi se za vrijeme meča temperatura mogla dići na 12-13 stupnjeva, s desetak na koliko smo trenirali danas', rekao je izbornik Željko Krajan, a prenosi www.hts.hr.

Nije uobičajeno da igrači Davis Cup reprezentacije dođu na gostovanje ovako kasno, no kako je finale u konkurenciji parova na Zagreb Indoorsu odigran tek u nedjelju nije bilo mogućnosti da u Japan stignu ranije. Može li to predstavljati problem?

'S te strane okolnosti nisu idealne. Ipak imamo osam sati vremenske razlike i odgovaralo bi nam više da su došli dan-dva ranije. S druge strane, dobro je da su njihovi mečevi u Zagrebu bili u dvorani, kao što će biti ovdje. Koliko su zakinuti za prilagodbu na vremensku razliku u tome su u malom plusu', rekao je Krajan.

Susret Japan - Hrvatska u sklopu 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa igrat će se od petka do nedjelje.