POVRATAK IVANE LISJAK

Tenisačice uspješne, Roko i Ljubo ispali

10.02.2009 u 21:22

Bionic
Reading

Po dvoje hrvatskih tenisača i tenisačica na turnirima diljem svijeta ostvarilo je tijekom dana polovično uspješne rezultate. Ivana Lisjak ostvarila je prvu pobjedu na WTA touru nakon dvije i pol godine, a pridružila joj se i Karolina Šprem. Muški predstavnici su ispali

Ivan Ljubičić nije imao sreće u ždrijebu ATP turnira u Rotterdamu i očekivano je poražen od četvrtog igrača svijeta Andyja Murrayja. Iako je do sada imao pozitivan omjer (2:1) protiv mladog Škota, Murray je u posljednjih godinu dana strahovito napredovao i to demonstrirao našem predstavniku svladavši ga rezultatom 6:3, 6:2. Ljubo je izdržao pritisak do rezultata 3:3, no tada je Murray ušao u sjajan ritam vraćanja servisa i vrlo lako prošao dalje.

Nepredvidljivi Roko Karanušić ponovno je pokazao oba lica svoje igre Nijemcu Gremelmayeru i pustio ga u drugo kolo turnira u San Joseu. Iako je sredinom prvog seta izgubio prednost breaka, nije potonuo u igri. Dapače, nakon rezultata 3:3 nanizao je šest gemova i postavio uvjerljivo vodstvo od 6:3, 3:0. No, povijest se ponovila i Roko je protivniku dozvolio povratak u meč. Iako se do kraja drugog seta više igralo na servis Nijemca, Karanušić nije uspio stvoriti odlučujuću prednost i u tie breaku je izgubio drugi set. U takvim situacijama on redovito pada, i zaista, konačan rezultat meča bio je 3:6, 7:6(4), 6:2 za Gremelmayera.

Karolina Šprem je nakon prolaska kvalifikacija u Parizu lako preskočila i prvu prepreku u ždrijebu glavnog turnira. Osamnaestogodišnjoj Čehinji Kvitovoj, 43. igračici svijeta (Šprem 145), Varaždinka je ostavila tek četiri gema i nakon oku ugodne pobjede rezultatom 6:3, 6:1 čeka pobjednicu iz dvoboja prve igračice svijeta Serene Williams i Benešove.

Uspješna je bila i Ivana Lisjak, koja je u Pattayi u ždrijeb također ušla kroz kvalifikacije. Čakovčanka je trenutno na tek 737. mjestu, no prije dvije godine bila je među 100 najboljih, a ovaj rezultat ubrzano će je vratiti prema realnijoj poziciji na WTA listi. Do drugog kola došla je nakon pobjede rezultatom 6:2, 4:6, 6:3 protiv Sesil Karatančeve, a za četvrtinu finala će se boriti protiv pobjednice iz dvoboja Ribarikove i Date Krumm.