POČINJE FED CUP

Tenisačice u Tallinu hvataju zalet

02.02.2009 u 15:35

Bionic
Reading

S obzirom na to da najbolje hrvatske tenisačice već neko vrijeme nisu u samom svjetskom vrhu, ne treba se nadati senzaciji i povratku Hrvatske među najbolje Fed Cup reprezentacije svijeta. Svjestan je toga i izbornik Goran Prpić koji je poveo djevojke u Tallin, na turnir euroafričke zone u Grupi 1

Hrvatska Fed Cup reprezentacija sve je spremnija za početak turnira euroafričke zone u Grupi 1 koji će se ovoga tjedna igrati u estonskom Tallinnu. Privikavanje na podlogu (greenset) ide dobro unatoč tome što svaka reprezentacija ima na raspolaganju samo jedan sat za trening ujutro i jedan poslijepodne.

'U usporedbi sa Svjetskom skupinom, razlika je velika. Od kratkih termina za trening preko uvjeta općenito do zajedničkih svlačionica za sve reprezentacije. Recimo, dobili smo dvije kutije lopti, a one se na ovoj podlozi potroše vrlo brzo', kazala je izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić te dodala: 'No zato je raspoloženje u reprezentaciji izvrsno, moglo bi se reći poslovično izvrsno i nemamo nikakvih problema s ozljedama što je najvažnije. Osim toga, naša je reprezentacija najprofesionalnija - jedini imamo i fizioterapeuta i španera.'

'Trenutačno nemamo kvalitetu za nadati se proboju u Svjetsku skupinu. Već bi nam i ostanak u ovom rangu predstavljao uspjeh. Poljska i Bugarska, recimo, raspolažu tenisačicama iz samog svjetskog vrha, a u kvalifikacije za Svjetsku skupinu ići će samo dvije od 16 reprezentacija. Moramo čekati bolja vremena, a do tada pokušati ostati tu gdje jesmo', kazao je Goran Prpić uoči polaska u Tallin.

Ždrijeb skupina bit će napravljen u utorak u 13 sati, a prema prijavama, sastav će biti iznimno jak. U bubnju bi trebalo biti 15 reprezentacija koje će biti raspodijeljene u četiri skupine gdje će igrati po jednokružnom sustavu. Pobjednici skupina potom će u polufinale, a pobjednici iz tih susreta izborit će plasman u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II. Osim Hrvatske u konkurenciji su Austrija, Mađarska, Rumunjska, Bjelorusija, Danska, Luksemburg, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Estonija, Švedska, Nizozemska, Bugarska, V. Britanija i Poljska.