U KRIVOM TABORU

Tenisači zvijezde 'el clasica', Ferrer nije pozvan

05.12.2011 u 20:28

Bionic
Reading

Pobjedom nad Juanom Martinom del Potrom u četiri seta (1:6, 6:4, 6:1, 7:6 (0)) Rafael Nadal donio je Španjolskoj novi naslov u Davisovu kupu. Peti ukupno, treći u posljednje četiri godine. Argentinci će na svoj prvijenac još pričekati iako su četiri puta igrali finale

'Ovo je jedan od najsretnijih dana u mojoj karijeri. Pobjeda nabijena emocijama na kraju jedne teške godine. Nikad u životu nisam igrao u boljem ozračju', pohvalio je Nadal oko 20.000 navijača koji su u seviljskoj koridi navijali za španjolske tenisače.

Malo kasnije je dodao:

'Ovo je pobjeda momčadi. Kad mene nije bilo (u četvrtfinalu u SAD-u), ostatak momčadi izborio je pobjedu i zato se sad možemo hvaliti Davisovim pokalom u svojim rukama.'

No Nadalu je uspjeha u Davisovu kupu, čini se, već dovoljno pa je jučer iz njegova stožera najavljeno da sljedeće godine Rafa neće sudjelovati u obrani naslova. Dakle, neće igrati za španjolsku reprezentaciju. Usredotočit će se na ATP Tour, ali i na nastup na Olimpijskim igrama u Londonu (igra se na travnatim terenima u Wimbledonu).

Španjolci mu to zasigurno neće zamjeriti. Rafa je, kao i ostali članovi teniske vrste, postao nacionalni heroj. On, Fernando Verdasco i Feliciano Lopez već su pozvani da u subotu izvedu početni udarac na Santiago Bernabeuu, u najvećem španjolskom derbiju, srazu Reala i Barcelone. Primjećujete da na 'el clasico' nije pozvan David Ferrer, bez čije bi pobjede nad Del Potrom u petak sve bilo puno teže. Ferrer nije pozvan jer je navijač Barcelone. A Nadal navija za 'kraljevski klub' iako je njegov stric Miguel Nadal igrao za Barcelonu.