SKRATITI SEZONU

Tenisači traže dulji godišnji odmor

09.11.2010 u 20:09

Bionic
Reading

Dugogodišnji najbolji tenisač svijeta i osvajač rekordnih 16 Grand Slam naslova, Švicarac Roger Federer podržao je zahtjev za skraćenjem teniske sezone za dva tjedna što bi igračima omogućilo šest tjedana stanke na kraju godine umjesto dosadašnja četiri tjedna

'Vrijeme je za korekciju rasporeda kako bismo dobili pravu stanku između dvije sezone. Četiri tjedna su premalo, to ustvari i nije pauza između sezona. Smatram da je šest tjedana mnogo bolje rješenje, tako bismo se mogli tri tjedna odmarati, pa potom tri tjedna pripremati za novu sezonu,' rekao je Federer.

'Kraća sezona u interesu je turnira koji se nalaze pri kraju godine, jer su oni stalno izloženi brojnim otkazima najboljih igrača zbog umora i ozljeda,' dodao je Federer.

Udruga teniskih profesionalaca, ATP raspravljat će o kalendaru turnira u 2012. i 2013. godini tijekom mastersa u Londonu koji je na rasporedu od 21. do 28. ovog mjeseca, a osim Federera zagovornici kraće sezone su i trenutačno prvi i treći igrači svijeta, Španjolac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković.

Kraća sezona mogla bi rezultirati time da se nekim tjednima istovremeno igraju čak četiri ATP turnira.