Australian open

Tenisači najavili sjajnu večer hrvatskog sporta: Tri hrvatska tenisača osigurala treće kolo parova u Melbourneu

24.01.2020 u 16:43

Bionic
Reading

Tri hrvatska tenisača, Ivan Dodig, Mate Pavić i Franko Škugor, plasirala su se u petak u 3. kolo muških parova na prvom ovogodišnjem "grand slam" turniru Australian Openu u Melbourneu

Tri hrvatska tenisača, Ivan Dodig, Mate Pavić i Franko Škugor, plasirala su se u petak u 3. kolo muških parova na prvom ovogodišnjem "grand slam" turniru Australian Openu u Melbourneu.

Dodig i Slovak Filip Polašek su postavljeni za četvrte nositelje turnira, a u 2. su kolu svladali Australce Chrisa Guccionea i Matta Reida sa 6:3, 6:4. Suparnici u 3. kolu bit će im pobjednici susreta između američke braće blizanaca Boba i Mikea Bryana te Kolumbijca Juana Sebastiana Cabala i Španjolca Jaumea Munara.

Pavić je s Brazilcem Brunom Soaresom postavljen za 10. nositelje, oni su u 2. kolu nadigrali Indijca Divija Sharana i Novozelanđanina Artema Sitaka sa 7:6 (2), 6:3, a jedan od suparnika u sljedećem kolu mogao bi im biti još jedan hrvatski igrač Nikola Mektić koji je s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom postavljen za pete nositelje. Mektić i Koolhof će u subotu u 2. kolu igrati protiv Australaca Jamesa Duckwortha i Marca Polmana.

Škugor i Amerikanac Austin Krajicek su postavljeni za 16. nositelje, a taj su status opravdali 7:6 (5), 6:4 pobjedom protiv Francuza Gregoirea Barrèrea i Adriana Mannarina. U sljedećem kolu očekuje ih susret protiv drugih nositelja Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela ili Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Britanca Kena Skupskog.

Jedina hrvatska predstavnica u konkurenciji ženskih parova Darija Jurak bila je uspješna u susretu 1. kola, ona i Srpkinja Nina Stojanović svladale su Ukrajinku Katerinu Bondarenko i Srpkinju Aleksandru Krunić sa 6-1, 6-4, a sljedeće suparnice bit će im Australke Maddison Inglis i Kaylah McPhee.