iskreni alen halilović

Tek su mu 23, a promijenio je osam klubova: Imao sam dosta koraka unazad u karijeri, ali mogu biti kao Luka Modrić

27.09.2019 u 18:52

Bionic
Reading

U ljeto 2014. godine Alen Halilović je s nepunih 18 godina napustio Dinamo i otišao u Barcelonu. Maksimir je zamijenio Nou Campom, ali u 'katalonskom ponosu' nije pronašao sreću. Tada započinje lutanje jednog od najvećih hrvatskih nogometnih talenata - krenuo je od Sporting Gijona, pa je otišao u HSV, Las Palmas, da bi u ljeto 2018. potpisao za Milan. No, ni u dresu 'rossonera' se nije nametnuo, probao je u Standard Liegeu da bi ovog ljeta završio u nizozemskom prvoligašu Heerenveenu

Sada je Alen Halilović (23) na novom početku. U dresu Heerenveena, koji mu je ukupno osmi klub u karijeri, pokušava oživjeti nogometnu karijeru koja je neočekivano 'zapela'. Svi se nadaju kako je lutanjima napokon došao kraj... Već sa 16 godina zaigrao u Dinamovoj prvoj momčadi, najmlađi je debitant i jedini maloljetnik koji je u povijesti nastupio za hrvatsku nogometnu reprezentaciju te najmlađi strijelac u povijesti Hrvatski Telekom Prve lige.

U razgovoru za nizozemski Voetbal International Alen Halilović je otkrio zašto je odabrao baš Nizozemsku, kako je imao ponude i iz drugih liga, ali i što misli u kojem smjeru će se razvijati njegova karijera.

'Htio sam očajnički otići iz Standarda, tamo se nisam osjećao dobro. Igrao sam prošle sezone, ali ovog ljeta situacija je bila drugačija. Imao sam puno razgovora s klubom, bilo je puno obećanja, ali deset minuta kasnije događale su se drugačije stvari. Razočaravajuće je bilo i u Milanu i svi smo na kraju htjeli razlaz. Heerenveen se javio sredinom kolovoza i nije bilo jednostavno zaključiti posao jer je Standard stalno izlazio s novim lažima i problemima. Na kraju se Milan uključio i Heerenveen me doveo. Drago mi je da sam ovdje', rekao je Halilović te je dodao kako svi u Hrvatskoj znaju za Heerenveen zbog Danijela Pranjića.

'Imao sam ponuda iz Španjolske gdje je niz klubova bio zainteresiran, mogao sam i u Italiju, Francusku i Rusiju gdje sam mogao zarađivati pet puta više nego u Heerenveenu, ali ovo je bio pravi potez za mene i odgovara mi ova konkurencija. Svi u Hrvatskoj znaju za Heerenveen jer je ovdje igrao Danijel Pranjić. Razgovarao sam s njim i rekao mi je da je to dobar klub za mene s mnogo mladih i talentiranih igrača. Za mene je bitno imati što veću minutažu, a za to imam veće šanse u Heerenveenu nego u Standardu. Za donošenje odluke pomogli su mi i Ivan Perišić te Luka Modrić s kojima sam također razgovarao', otkrio je Halilović te se dotaknuo kapetana hrvatske reprezentacije.

'Istina, imao sam dosta koraka unazad, ali tek su mi 23 godine. Luka Modrić u tim je godinama otišao iz Dinama u Tottenham gdje nije odmah imao lagan put. Kasnije se izborio te došao u Real Madrid gdje na početku nije igrao, ali nakon par godina postao je najbolji igrač na svijetu i vodio Hrvatsku do srebra na Svjetskom prvenstvu. I ja imam svoj, a moram biti koncentriran na ono što želim, a to je pokazati što mogu. Osjećam da mogu biti dobar kao Luka Modrić', zaključio je Alen Halilović.