POMALO NEOBIČNO

Tek sada, zaista čudno; Domagoj Duvnjak prvi puta u karijeri dobio nagradu EHF-a koju je primio još samo jedan hrvatski rukometaš

06.02.2020 u 17:47

Bionic
Reading

Europska rukometna federacija (EHF) proglasila je Domagoja Duvnjaka igračem mjeseca, a pomalo nestvarno zvuči da je hrvatski kapetan po prvi puta u karijeri dobio takvo priznanje

Domagoj Duvnjak s reprezentacijom Hrvatske ima pet europskih odličja (tri serbra i dvije bronce), dva svjetska (po srebro i broncu) i jednu olimpijsku kolajnu (broncu). Od klupskih uspjeha treba izdvojiti osvajanje Lige prvaka s HSV-om 2013., a te godine je proglašen i najboljim rukometašem svijeta.

Zato pomalo zvuči neobično da hrvatski kapetan nikada nije dobio nagradu za najboljeg igrača mjeseca u izboru EHF-a. Sve do sada kada je napokon dobio to priznanje koje je i prije zaslužio, ali...

Duvnjak je vijest o nagradi za siječanj primio u srijedu kada je njegov sadašnji klub Kiel u Ligi prvaka svladao Vardar 34:23 (jedan gol Duvnjaka), a dobio ju je zbog predstava na nedavnom Euru kada je odveo Hrvatsku do srebra, a on je proglašen MVP-om natjecanja.

'Uvijek je lijepo kada vas prepoznaju i tako nagrade, a ta vijest me je zaista razveselila. Hvala svima koji su glasali za mene. Naravno, ja bih sve pojedinačne nagrade zamijenio za zlato', izjavio je Duvnjak.

Našem majstoru konkurencija su bili Norvežanin Sander Sagosen (PSG) te tri Španjolca - Alex Dujšebajev (Kielce), Gonzalo Perez de Vargas i Raul Entrerrios.

  • +45
EP u rukometu, finale, Španjolska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Prije Duvnjaka je još samo jedna Hrvat bio proglašen igračem mjeseca prema EHF-u – Luka Cindrić, i to dva puta – lipanj 2017. i travanj 2019.

Dodajmo da je igračicom mjeseca proglašena Ruskinja Elena Mikaljičenko koja nosi dres Lade Togliatti.