tko je tu lud?

Tek mu je 20 godina, a postao je drugi najskuplji nogometaš u povijesti

25.08.2017 u 18:25

Bionic
Reading

Čelnici španjolskog nogometnog velikana Barcelone uspjeli su slomiti otpor Borussije Dortmund i za 105 milijuna eura kupili su mladog francuskog napadača Ousmanea Dembelea (20)...

Borussija je tjednima odbijala prodati 20-godišnjeg Francuza, čak ga je suspendirala zbog tajnih pregovora s Barcelonom. Međutim, na Westfalenstadionu su ipak popustili.

Osim 105 milijuna eura odštete, Borussija je dogovorila i bonuse koji će ovisiti o broju nastupa i broju osvojenih trofeja.

Dembele je potpisao ugovor na pet godina uz odštetnu klauzulu od čak 400 milijuna eura.

Dembele je u Borussiji proveo samo jednu sezonu nakon što je u srpnju 2016. stigao iz francuskog Rennesa (za samo 15 milijuna eura) u kojem je započeo karijeru. Prošle sezone za njemački sastav je zabio 10 golova i dodao 21 asistenciju. No, iza njega su samo dvije prvoligaške sezone i mnogi se čude odluci Barcelone da za njega plati tolike milijune eura.

  • +2
Ousmane Dembele Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U Barceloni bi trebao zamijeniti Brazilca Neymara koji je za 222 milijuna eura preselio u francuski PSG.

Španjolski mediji navode kako ovo nije kraj Barcina 'shoppinga'. Iduća meta je Brazilac Philippe Coutinho. Liverpool je do sada odbio tri ponuda, a posljednja je iznosila 115 milijuna eura.