10. KOLO SUPERSPORT HNL

Tek je stigao u Hajduk, postao ljubimac publike, a već mora na tribine

16.09.2022 u 09:48

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u subotu s početkom u 19.05 sati (MAXSport 1) igraju protiv Istre 1961 na Poljudu u okviru 10. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Bijeli su u srijedu odigrali zaostali susret 2. kola SuperSport HNL u kojem su s 2:0 svladali Rijeku na Poljudu. Bio je to debi Mislava Karoglana u ulozi glavnog trenera, a golove su postigli Stipe Biuk i Nikola Kalinić. Ovom pobjedom Hajduk se vratio na drugo mjesto na tablici s osvojenih 16 bodova u osam odigranih susreta.

Istra 1961 do sada je odigrala devet utakmica te pri tom osvojila 11 bodova što ih trenutno svrstava na šestu poziciju prvenstvene tablice. Momčad trenera Gonzala Garcije u posljednjem je kolu s uvjerljivih 3:0 slavila na gostovanju kod Slaven Belupa u Koprivnici.

Trener Karoglan u ovom dvoboju sigurno neće moći računati na Chidozieja Awaziema i Dina Mikanovića koji imaju tri žuta kartona.

Zanimljivo je kako je Nigerijac Awaziem, koji se posljednji priključio momčadi Hajduka ekspresno prikupio tri žuta i to na utakmicama protiv Osijeka u Gradskom vrtu te Slaven Belupa i Rijeke na Poljudu. Dino Mikanović, iako nije nastupio protiv Rijeke, je dobio žuti karton. Kao igrač s klupe uletio je na travnjak proslaviti gol.

  • +21
Hajduk - Rijeka, 2. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos

U prvom kolu ove sezone Hajduk je gostovao u Puli, a Bijeli su tada slavili s 2:0 golovima Darija Melnjaka i Marka Livaje.

Glavni sudac utakmice je Patrik Kolarić iz Čakovca, pomagat će mu Marjan Tomas iz Osijeka i Kristijan Novosel iz Valpova, a četvrti sudac je Antonio Škobić iz Osijeka. VAR sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova, a asistent VAR suca Goran Pataki, također iz Đakova.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore