U OBJEKTIVU FOTIĆA

Teakwondo - gracioznost pokreta i brutalnost borbe

07.06.2010 u 13:09

Bionic
Reading

Bivša zagrebačka klaonica, danas napuštena hala, poslužila je za cjelodnevno snimanje taekwondaša iz kluba Metalac. Samo tportal.hr donosi fotogaleriju u kojoj se umjetnost pokreta borilačke vještine doslovce stapa s umjetnošću fotografa koji su fotoobjektivom ovjekovječili slike kakve se rijetko vide

Taekwondo klub Metalac, jedan od najuspješnijih u Hrvatskoj, matični je klub mnogim borcima koji su osvajali europske i svjetske naslove i medalje. S preko 150 aktivnih članova, u svojim dvoranama širom Zagreba već 37 godina uči velik broj mališana tom plemenitom sportu-vještini, a u borbenoj ekipi ima i zavidan broj reprezentativaca.

Jedan od njih je i Vanja Rehak, kojemu je nakon više od 18 godina treniranja taekwondo prerastao u način života, a proglašen je i jednim od najuspješnijih sportaša kluba za 2009. godinu. Njegov klupski kolega Marko Šarko, trener u Metalcu, s njim dijeli strast prema adrenalinu i akciji, a zajedno čine vrhunski tim koji je spreman izvesti vratolomije kojih se ne bi posramio ni neki holivudski hit.

Takve atraktivne akrobacije bilo bi šteta ne ovjekovječiti, što je Sanju Uremović, bivšu članicu Metalca, potaklo da kontaktira s fotografima iz Cahayaboxa da bi zajedno pronašli način na koji najbolje predstaviti dečke i sam taekwondo. Da bi se dečkima pružila dostojna protusila, u ekipu se uključila i trenerica Amela Džemić.

Potraga za prostorom konačno je završila pregledom pogona bivše klaonice Zagrepčanka, mjestom kao stvorenim za zasjede sai bodežima i brutalna 'ispitivanja' boraca u lisicama te s mnoštvom prilika za skakanje, penjanje i zasjede. Vanja i Marko se nisu štedjeli, padovi na gotovo goli betonski pod s tri metra visine izvođeni su i po desetak puta, dok su cure 'vježbale strogoću' i koristile priliku da dovedu dečke u red pendrekom.

Snimanje je potrajalo cijeli dan, hala se tresla, blicevi sijevali, a na nastalim fotkama može se prepoznati kako gracioznost pokreta, tako i brutalnost borbe.