zasad bačen novac

Tata platio 80 milijuna dolara da bi sin vozio Formulu 1 i bio najgori vozač!?

19.05.2017 u 22:29

Bionic
Reading

Nakon što je bio potpuno nekonkurentan u prvih pet utrka sezone, pritisak na Lancea Strolla raste, a tvrdnje da je u Formuli 1 samo zahvaljujući novcu može rastjerati samo impresivnom vožnjom ulicama Monte Carla sljedećeg vikenda, no u to nitko ne vjeruje...

Mladi 18-godišnji Kanađanin možda je imao jako dobre rezultate u europskoj Formuli 3, no u elitnom automobilističkom natjecanju zasad je najveće razočaranje.

Za razliku od svog vršnjaka Maxa Verstappena koji je od svoje prve F1 utrke pokazivao izniman talent, a s nepunih 19 godina već pobijedio na Velikoj nagradi Španjolske, od Strolla zasad apsolutno ništa dobroga nismo vidjeli na stazi.

Lance na raspolaganju ima Williams s kojim bi morao uvijek biti među osvajačima bodova ili blizu njih, a on je upisao tri odustajanja te dvaput ostao izvan kruga najbolje desetorice. Posebno je loš bio u kvalifikacijama, gdje ga vremešni i ne pretjerano brzi timski kolega Felipe Massa u pravilu ostavlja iza sebe za više od sekunde.

Pritisak na mladog vozača je velik, jer zna se da njegovu karijeru sponzorira tata milijarder Lawrence, a glasine govore da je u sina uložio 80 milijuna dolara kako bi dogurao do elitnog automobilističkog natjecanja.

Sada je Lance zaista na stazi okružen elitom, no daleko je najgori vozač u Formuli 1, a kritike može rastjerati jedino impresivnom vožnjom u Monte Carlu sljedećeg vikenda. No, ima jedan problem: nikad nije vozio u Monaku, a dosad je razbijao svoj Williams i na puno širim stazama od ove ulične u Kneževini.

'Mislim da će za Lancea to biti najteža staza ove sezone,' skeptičan je Massa koji se sam mora boriti s vozačima Force Indije u dvoboju za četvrto mjesto u poretku konstruktora. Dok Stroll konačno ne nauči voziti bolid Formule 1...