SPEKTAKL NA VELESAJMU

Tapircup 2012: Kune osvojile vrijedni trofej!

10.09.2012 u 14:00

Bionic
Reading

Finalnom pobjedom nad slovenskim suparnicima Pank kura, momčad zagrebačkih Kuna pobjedila je na prvom međunarodnom inline turniru Tapircup 2012.

Proteklog vikenda je na zagrebačkom ŠPC Kuna, pored klizališta Velesajam, održan međunarodni turnir u inline hokeju Tapircup 2012.

Organizatori turnira, zagrebačka momčad KHL Tapiri, okupili su osam momčadi iz Hrvatske, Slovenije i Srbije koje su se borile za vrijedni trofej. U finalnoj utakmici peterostruki i aktualni hrvatski prvaci IHK Kune nadigrali su slovensku momčad Pank kura rezultatom 6:1. U utakmici za treće mjesto IHK Pula, ovogodišnji pobjednik druge hrvatske lige u inline hokeju, pobijedio je Sisak istim rezultatom.

Najboljim igračem turnira proglašen je igrač Kuna Marko Lovrenčić, bivši hokejaš zagrebačkog Medveščaka i kapetan reprezentacije, koji je ujedno bio i najbolji strijelac. Za taj uspjeh nagrađen je trodnevnim korištenjem sponzorskog vozila Audi A1. Najboljim golmanom turnira proglašen je Tihomir Filipec, također igrač Kuna.

Redoslijed:
1. IHK Kune (Zagreb), 2. ŠKD Pank kura (Dolenjske Toplice),
3. KK Pula Inline, 4. IHK Flavijevci (Sisak), 5. HK Spartak (Subotica), 6. KHL Tapiri (Zagreb), 7. IHK Veprovi (Križevci), 8. IHK Okej (Slavonski Brod)

Svakako je važno napomenuti da su turnirom prodefilirali brojni bivši hrvatski reprezentativci u hokeju na ledu te izvrsni igrači inlinea, pa je turnir osim organizacijski, bio i kvalitativno na vrlo visokoj razini.

Vrlo zanimljiv dan u Zagrebu završen je druženjem do kasno u noć, a cijeli je događaj organiziran na vrlo visokoj razini zahvaljujući brojnim sponzorima, kao što su Agrokor, Atlantic grupa, Zagrebačka pivovara, Ewopharma, Printfaktor i drugi.