LOŠ GUBITNIK

Talijanski izbornik popljuvao hrvatski trijumf i prolazak u finale: Sramota, da bi nas pobijedili morate raditi ovakve stvari!

Bionic
Reading

Dan nakon poraza od Hrvatske u polufinalu Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu, Talijani su svu krivicu za neuspjeh svalili na suce utakmice

Talijanski vaterpolisti posebno su gnjevni na odluku sudaca minutu i pol prije kraja kada je dosuđen peterac za Hrvatsku kod rezultata 10-10. Harkov je iz peterca postigao pobjednički gol za Hrvatsku.

'Ta odluka je sramotna. Da bi nas pobijedili moraju raditi ovakve stvari. Ponosan sam na svoje dečke', kazao je poslije utakmice izbornik Sandro Campagna u mikrofone RaiSporta.

'Sudac Putniković iz Srbije izmislio je peterac protiv nas. Ispred gola Fatović radi čisti faul nad vratarom Nicosijom, a on je svirao peterac protiv nas. Tako nešto već dugo nisam vidio. Šteta za mnoge pogreške. U nekim situacijama promašivali su zicere najiskusniji, ali razumijem pritisak pod kojim su bili. To nije kritika, već poticaj za budućnost. Ponosan sam što treniram ovu izvanrednu skupinu koja može jako daleko', kazao je Campagna.

  • +15
Europsko vaterpolsko prvenstvo: Hrvatska-Italija, 8.9.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Azzurri će tako u dvoboju za broncu morati na svjetskog prvaka Španjolsku. Posljednje talijansko finale bilo je iz drugog hrvatskog izdanja, iz Zagreba 2010., kada je Hrvatska slavila sa 7-3 za svoj jedini europski trijumf u povijesti.

Hrvatska će u subotu u finalu igrati s Mađarskom.