Krneula utrka

Talijanski i francuski prvoligaši zaluđeni hrvatskim reprezentativcem; sjajni 'Vatreni' na ljeto mijenja sredinu i odlazi u jednu od hrvatskih kolonija

04.04.2021 u 21:20

Bionic
Reading

Josip Brekalo je tražena roba na nogometnom tržištu, a talijanski mediji pišu kako ga ovog ljeta žele dovesti Atalanta i Lille koji u svojim momčadima već imaju Hrvate

Josip Brekalo ove je sezone u dresu Wolfsburga odigrao 27 utakmica i zabio četiri gola, a upisao je i dvije asistencije. Sve bolje i sve više igra i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a nakon povratka sa zadnjeg okupljanja 'Vatrenih' ga je dočekala glasina kako bi na ljeto mogao napustiti Wolfsburg i njemačku Bundesligu.

Talijanski mediji zadnjih su se dana raspisali o tome da Brekala žele dva kluba koja itekako cijene Hrvate. Atalanta, u kojoj već igraju Mario Pašalić i Boško Šutalo, je opasno zagrizla i traži način kako da ga otkupi od njemačkog prvoligaša. Prema Transfermarktu vrijedi oko 12 milijuna eura, no ta cijena može biti i dvostruko veća jer ga u Wolfsburgu itekako cijene.

Tuttomercato piše kako se u utrku uključio i francuski Lille koji želi pokvariti posao Talijanima i osigurati usluge sjajnog Hrvata. S Hrvatima imaju već iskustva jer tamo u prvoj ekipi igra Domagoj Bradarić, a u juniorima Gregor Gulišija, a sada bi tu hrvatsku koloniju rado proširili s Brekalom.

Podsjetimo, Brekalo je u ljeto 2016. godine iz Dinama otišao u Wolfsburg za 10 milijuna eura, a odradio je i jednu sezonu na posudbi u Stuttgartu. Danas ima 22 godine i već je jedan od najboljih igrača u Njemačkoj, a nogometni put bi ga sada mogao odvesti u Italiju ili Francusku.