razočarani Belotti

Talijani u šoku nakon što nisu izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u ludom scenariju kakav se rijetko viđa: Imali smo sve u svojim rukama, ali...

16.11.2021 u 10:46

Bionic
Reading

Talijanski nogometni reprezentativac Andrea Belotti kazao je da napadači snose dio krivnje što Italija nije uspjela direktno se plasirati na SP u Kataru, ali je dodao da su igrači fizički bili potrošeni nakon osvajanja Eura

'Imali smo sve u svojim rukama, ali u nogometu ponekad se stvari okrenu protiv vas. Osjećam gorčinu i razočaranje', izjavio je napadač Torina za talijanske medije.

Italija i Švicarska su zadnje kolo dočekale bodovno poravnate (15 bodova), a Azzurri su imali dva gola bolju razliku pogodaka. No, Talijani su u gostima kod Sjeverne Irske odigrali 0:0, a Švicarska je u Luzernu pobijedila Bugarsku sa 4:0. Zaista ludi scenarij kakav se rijetko viđa... Naravno, ovakav rasplet sbe i Italiji je šokirao i još uvijek ne mogu vjerovati što im se dogodilo.

'Moramo preuzeti dio krivnje, ne samo za utakmicu protiv Sjeverne Irske, već za mnoge šanse koje smo promašili protiv Švicarske. U posljednjih nekoliko utakmica imali smo puno šansi, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Posjed lopte malo znači ako ne zabijate', dodao je Belotti.

On se osvrnuo i na veliki broj ozljeda, 11 igrača zbog ozljeda nije bilo na raspolaganju za utakmicu protiv Sjeverne Irske.

'Imali smo puno ozljeda, radili smo puno promjena. Također, dvije godine igrali smo non-stop. Ovo je znak da moramo ponovno napuniti baterije i biti spremni za ožujak i dodatne kvalifikacije. Nakon razgovora sa izbornikom naš fokus je već na ožujku', kazao je Belotti.

  • +3
Sjeverna Irska - Italija, nogomet, 15.11.2021. Izvor: EPA / Autor: MARK MARLOW