disciplinske mjere

Talijani 'odrezali' kazne za rasističke ispade na nogometnim terenima; dojam je da su blage...

08.01.2020 u 21:17

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Serie A kaznila je Lazio sa 20.000 eura zbog rasističkog ispada navijača rimskog kluba, dok je napadač Sassuola Domenico Berardi kažnjen s dvije utakmice neigranja zbog vrijeđanja suca

Lazio je kažnjen nakon što su njegovi navijači rasistički vrijeđali napadača Brescije Maria Balotellija tijekom posljednjeg ligaškog ogleda.

'Nebesko-plavi' su u Bresciji slavili 2:1, no susret su obilježili rasistički ispadi s tribina. Balotelli je nakon utakmice bio ogorčen zatraživši hitnu akciju vodstva lige.

'Navijači Lazija bili su sramotni', poručio je tamnoputi talijanski napadač.

Neki su se odmah nakon objave ove kazne javili te ju proglasili smiješnom, 20.000 eura je za takav klub doslovno simbolična kazna, a problem rasizma i dalje ostaje gorući problem talijanskog nogometa. Prisutan je rasizam na tribinama, ali i na samim travnjacima, iz sezone u sezonu situacija je sve lošija i lošija. A ovakvim kaznama samo se potiču novi ispadi...

SPAL je kažnjen s 10.000 eura jer su njegovi navijači pogrdnim pjesmama 'počastili' suca Marca Guidu u susretu protiv Verone.

  • +5
Superkup, Juventus – Lazio Izvor: Profimedia / Autor: GIUSEPPE CACACE / AFP / Profimedia

Lega Serie A kaznila je i napadača Sassuola Domenica Berardija s dvije utakmice neigranja zbog vrijeđanja suca u završnici utakmice protiv Genoe.

Sudac Massimiliano Irrati je zbog prigovora isključio Berardija, ali se napadač Sassuola na tome nije zaustavio već je nastavio s verbalnim napadima.