SJAJAN SASTAV

Talijani izabrali najboljih 11 u povijesti Serie A s Istoka Europe; u momčadi Boban, crnogorski genijalac te čak tri srpska nogometaša

20.05.2020 u 11:16

Bionic
Reading

Talijanski nogometni portal Football Italia izabrao je 11 najboljih igrača u povijesti Serie A koji dolaze sa Istoka Europe, a među njima se našao i jedan hrvatski nogometaš

Zvonimir Boban ostavio je dubok trag u talijanskom nogometu. Na Apeninskom polotoku proveo je deset sezona, jednu na posudbi u Bariju, a ostalih devet u AC Milanu. S 'rossonerima' je osvojio četiri prvenstva, tri domaća Kupa i jednu Ligu prvaka, imao važnu ulogu u tim slavnim danima Milana pa ne čudi što se našao među najboljih 11.

No idemo redom, riječ je o formaciji 3-4-2-1...

Na golu je Slovenac Samir Handanović (Slovenija - Inter Milano), u obrani su Kakha Kaladze (Gruzija - Milan/Genova), Christian Chivu (Rumunjska - Roma/Inter) i Siniša Mihajlović (Srbija - Roma/Sampdoria/Lazio/Inter).

U veznom redu se našao Zvonimir Boban (Hrvatska – Bari/Milan), Dejan Stanković (Srbija - Lazio/Inter), Vladimir Jugović (Srbija - Sampdoria/Juventus/Lazio/Inter), Pavel Nedved (Češka - Lazio/Juventus), Dejan Savićević (Crna Gora - Milan) i Zbignev Bonek (Poljska - Juventus/Roma).

U vrhu napada je Andrej Ševčenko (Ukrajina/Milan).