povratak kapetana

Tajni plan Zlatka Dalića za odlučujuće utakmice; poziva legendu koja se već oprostila

06.11.2018 u 18:46

Bionic
Reading

Sljedećeg tjedna hrvatska nogometna reprezentacija igra posljednje dvije utakmice u skupini Lige nacija, prvo u četvrtak 15. studenog na Maksimiru protiv Španjolske, a potom u nedjelju 18. studenog s Engleskom na Wembleyu. No, Dalić ne spava mirno, problem su brojne ozljede pa izbornik razmišlja iz reprezentativne mirovine 'izvući' nekadašnjeg kapetana...

Protiv Španjolaca i Engleza moramo ići na sve ili ništa, samo dvije pobjede jamče završnicu Lige nacija, a Hrvatska kao aktualni svjetski viceprvak ima obvezu opravdati status favorita. neće biti lako, posebice nakon što su nas Španjolci nalupali 6:0, a s Engleskom smo na praznoj Rujevici odigrali mršavih 0:0.

Izbornik Zlatko Dalić i dalje je optimist, no brojne ozljede kvare mu planove uoči ovih važnih susreta. Najbolnije je mjesto desnog beka, Šime Vrsaljko je ozlijeđen i njegov je nastup pod velikim znakom pitanja.

'Vrsaljko je izvrstan, fiksiran je na toj poziciji desnog beka. Ali, iskrsnuo je problem s njegovom ozljedom i to moramo što brže 'zakrpati', kazao je Dalić u razgovoru za medije na sportskom simpoziju 'Simposar 2018' u Sarajevu.

  • +28
Darijo Srna Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Iz nekih se krugova pojavila informacija kako bi poziv mogao dobiti jedan od reprezentativnih 'umirovljenika', legendarni kapetan Darijo Srna (36). Senzacija samo za jedan dan ili...?

'Srnu sam želio kao jednog od članova mog stožera, ali on je odlučio da će nastaviti igrati', započeo je Dalić i dodao:

'O njegovu značaju i dimenziji za hrvatski nogomet i reprezentaciju nema potrebe govoriti. Znamo kakvu je kalvariju prošao s tim optužbama za doping. Imponira mi kako se Srna othrvao svemu tome i sada ponovno igra. I to u Serie A! U Cagliariju i to jako dobro!'

  • +16
Hrvatska - Engleska, Liga nacija Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Sve je to poznato, ali Darijo Srna ponovno u reprezentaciji? Kao igrač koji bi 'pokrpao' taj desni bok ili kao novi član stožera?

'Razgovarat ću s njim. Siguran sam da Srni ne bi bilo ispod časti u izvanrednim okolnostima staviti se na raspolaganje', otkrio je svoj 'tajni plan' Zlatko Dalić koji nije definirao vraća li se Srna kao igrač ili kao član stožera...

  • +5
Prijateljska utakmica: Hrvatska - Jordan Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL