FIFA_SP_2018.svg

PONOSNI FRANCUZ

Svjetski prvak poslao jasan odgovor Štimcu i svima koji pričaju o reprezentaciji Afrike

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 20.07.2018 06:18
  • Objavljeno 19.07.2018 u 06:40
Bionic
Reading

Benjamin Mendy na Twitteru je ustvrdio kako su svi francuski nogometaši koji su trijumfirali na SP-u u Rusiji pravi Francuzi, a ne reprezentativci Afrike kako su ih mnogi nazivali uoči i poslije finala...

'Čeka nas reprezentacija Francuske i afričkog kontinenta. Dakle, oni su 11 najboljih i najviše talentiranih izvukli iz jedne velike baze od milijardu ljudi, a mi s druge strane iz četiri milijuna koliko nas ima,' izjavio je Igor Štimac u najavi finala za agenciju Andolu, što nije dobro sjelo francuskoj javnosti, ali nije jedini koji je to ustvrdio.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Naime, na društvenim mrežama pojavilo se pregršt statusa o porijeklu francuskih reprezentativaca od kojih je čak 15 afričkih korijena.

No, činjenica je da su tek dvojica rođeni izvan Francuske pa članove Deschampsove reprezentacije vrijeđa što im broje krvna zrnca.

Jedan od onih koji su reagirali bio je i Benjamin Mendy, branič Manchester Cityja koji nije mnogo igrao na SP-u, ali je na kraju imao zadnju riječ u obračunu s brojačima krvnih zrnaca.

Naime, rođen u predgrađu Pariza, a bjelokošćanskih korijena, on je odgovorio onima koji stavljaju afričke zastave uz imena Francuza na vrlo jednostavan način, ispravivši ih u francuske, uz poruku:

'Popravljeno!'