slalom

Svjetska juniorska prvakinja Zrinka Ljutić odličnim devetim mjestom okončala prvu vožnju i najavila rezultat pohod na plasman karijere

19.03.2022 u 11:44

Bionic
Reading

Njemačka skijašica Lena Duerr postavila je najbolje vrijeme (48.55 sekundi) prve vožnje slaloma na završnici Svjetskog kupa u francuskom Meribelu, a svjetska juniorska prvakinja Zrinka Ljutić je za njom zaosatala za 1.52 sekunde što joj je donijelo odlično deveto mjesto

Nažalost, najbolja hrvatska skijašica Leona Popović je baš kao i na predzadnjem slalomu sezone u švedksom Areu pregazila vrata i nije uspjela završiti prvu vožnju.

Lena Duerr je pred drugoplasiranom Švicarkom Michelle Gisin ostvarila 37 stotinki prednosti, a odlična je bila Slovenka Ana Bucik sa 40 stotinki zaostatka.

Osvajačica malog slalomskog Kristalnog globusa Slovakinja Petra Vlhova je završila prvu vožnju na četvrtom mjestu (+0.48), a peta je bila ukupna pobjednica Svjetskog kupa Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.66). Sa zaostatkom manjim od sekunde za vodećom bila je još samo Slovenka Andreja Slokar (+0.75) na šestom mjestu.

Druga vožnja je na rasporedu od 13.30 sati.